Peste 1400 de tineri şoferi au fost instruiți în cadrul cursurilor gratuite de conducere preventivă Ford Driving Skills for Life ediţia 2015. Programul a fost oferit anul acesta la Iaşi, în perioada 22-24 mai, în parcarea de la ERA Parking Mall şi a continuat în weekend-ul 29-31 mai în Cluj Napoca, în spațiul pus la dispoziție de Polus Center.
Ford Driving Skills for Life se află în al doilea an de viaţă în România, dupa ce el a demarat cu succes în 2014, cand au fost organizate două sesiuni şi anume la Craiova, respectiv București, evenimente în urma cărora au fost instruiţi peste 1000 de tineri conducători auto. În Europa, Ford a lansat acest program de conducere preventivă în 2013 și până în prezent au participat peste 6000 de șoferi. Pentru 2015, Ford a anunțat o investiție de peste 2,6 milioane de euro, pentru a instrui alţi 5000 de șoferi la nivel european, dintre care aproximativ 1400 sunt români. Cumulat în 2014 și 2015 în România, prin programul Ford Driving Skills for Life au fost instruiți peste 2400 de șoferi. „Rata de participare la programul Ford Driving Skills for Life de anul acesta a fost peste așteptările noastre și ne bucurăm să vedem că există atât de mult interes din partea tinerilor șoferi români. Ne dorim să continuăm cu acest program interactiv de conducere preventivă și să-l putem extinde în cât mai multe regiuni ale țării”, a declarat Ana Maria Timiș, Communications& Public Affairs Manager Ford România.
Foarte mulţi tineri mor în accidente de maşină cauzate de lipsa experienţei la volan
Programul Ford Driving Skills for Life este implementat în România alături de echipa Napoca Rally Academy, condusă de pilotul Bogdan Marișca, instructorul șef al Ford DSFL. Pe lângă România, Franța, Belgia, Italia, Marea Britanie, Germania și Rusia, Ford extinde anul acesta programul și în Danemarca, Olanda și Turcia. „Echipa Napoca Rally Academy este mândră să fie parte din acest proiect frumos pe care Ford îl derulează nu numai în România, ci și înalte ţări europene. Din păcate, foarte mulţi tineri mor în accidente de maşină cauzate de lipsa experienţei la volan şi decizii luate greşit. Încercăm ca prin intermediul Ford DSFL să împărtă și acele informații și cunoştinţe care le-ar putea salva viaţa”, a declarat Bogdan Marișca.
« Drink Driving Suit»
Anul trecut, Ford a introdus o anumită sesiune în cadrul programului de instruire Ford DSFL pentru a sublinia în mod deosebit pericolele realizării de selfie-uri la volan şi ale altor activităţi ce țin de social media. De asemenea, în cadrul programului este folosit și un costum special denumit « Drink Driving Suit», care simulează starea de ebrietate şi modul în care aceasta afectează capacitatea de a conduce. Costumul constă în folosirea unor ochelari cu câmp vizual îngust, manşoane pentru urechi, greutăţi la încheieturi şi glezne şi apărători la coate, gât şi genunchi. « Drink Driving Suit» arată că şi cele mai simple activitati–cum ar fi mersul în linie dreaptă – sunt mult mai greu de efectuat şi demonstrează cum o activitate mai complexă cum este condusul maşinii devine mult mai dificilă sub influenţa alcoolului.
***
În 2014, Ford a publicat şi rezultatele a două studii care au arătat că mai mult de unu din patru tineri a făcut un selfie în timp ce conducea şi că majoritatea şoferilor tineri din Europa declară că au condus sub influenţa alcoolului sau şi-au văzut prietenii bând şi conducând maşina