„Hexagonul Facultăţilor de Drept” are o latură de bronz, la Craiova

0
1534

Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale a Universităţii din Craiova a participat, prin studenţii şi cadrele didactice de specialitate, la finele lunii trecute, la „Hexagonul Facultăţilor de Drept”, un concurs destinat punerii în practică a cunoştinţelor deprinse în timpul anilor de studiu. Competiţia, care a avut mai multe secţiuni, a certificat pregătirea celor din Bănie, echipa reprezentativă a Centrului Universitar Craiova ocupând cea de-a III-a poziţie pe podium.

 Competiţia amintită se desfăşoară anual şi la ea participă cele mai prestigioase Facultăţi de Drept din România: Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale a Universităţii din Craiova, Facultatea de Drept a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Drept a Universităţii „A.I. Cuza” din Iaşi, Facultatea de Drept a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

Concursul a avut mai multe probe: drept civil, drept penal, probe sportive, şah, fotbal, streetball, tenis de masă. Delegaţia craioveană a fost condusă de prof.univ.dr. Sevastian Cercel, decan al Facultăţii de Drept, şi de conf. univ. dr.  Daniel Ghiţă, prodecan. Un merit în obţinerea rezultatelor l-au avut şi conf. univ. dr.  Ruxandra Răducanu, conf. univ. dr. Oana Ghiţă, lect. univ. dr.  Manuela Istrătoaie, lect. univ. dr. Mădălina Elena Nica, lect. univ. dr.  Cătălin Voiculescu, lect. univ. dr. Robert Bischin, lect. univ. dr. Camelia Vlăsceanu, prof. Cătălin Crăciunescu, prof. Laurenţiu Antoche.

„Hexagonul” constituie un cadru de colaborare în domeniul învăţământului superior juridic al principalelor facultăţi de drept din ţară, având drept scop preocuparea pentru excelenţă în selecţia şi pregătirea studenţilor şi în cercetarea ştiinţifică desfăşurată de cadrele didactice.