Trei morţi în accidentele de circulaţie din week-end

0
312

Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alta a ajuns la spital cu răni grave în urma accidentelor de circulaţie petrecute în acest sfârşit de săptămână pe drumurile din judeţ. Două dintre victimele accidentelor circulau pe mopede, astfel că poliţiştii de la Rutieră recomandă mare atenţie acestei categorii de participanţi la traficul rutier.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, vineri seara, în jurul orei 22.00, Claudiu Şuiu (21 de ani), din Goieşti, în timp ce conducea un autoturism Volkswagen Golf pe DN 6B, în satul Duţuleşti, comuna Şimnicu de Sus, l-a accidentat mortal pe Alexandru Triţă (83 de ani), din localitate. Martorii evenimentului spun că tânărul conducea cu viteză excesivă, iar bătrânul nu a avut nici o şansă, decedând în impact. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au stabilit că Alexandru Triţă s-a angajat în traversarea străzii în mod neregulamentar, prin loc nepermis, fără să se asigure şi într-o zonă periculoasă, întrucât nu era iluminată, iar pe numele şoferului au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

Sâmbătă dimineaţa, puţin după ora 10.00, Anişoara Stoinea (39 de ani), din comuna Călăraşi, în timp ce conducea o căruţă pe DN 54A, în localitate, nu a mai putut stăpâni calul, care s-a speriat şi a intrat pe contrasens, accidentându-l pe Dorel Borcan (63 de ani), din Dăbuleni, care circula cu un moped, dinspre Corabia către Bechet. Bărbatul a decedat în urma accidentului.

Un alt accident deosebit de grav, având drep cauză principală viteza excesivă, s-a petrecut în aceeaşi zi, la ora 12.30, pe DN 55A Calafat – Bechet. Conform poliţiştilor de la Rutieră, Fane Adam (38 de ani), din comuna Poiana Mare, în timp ce conducea, cu viteză excesivă, un autoturism marca BMW, pe un sector de drum în lucru, a pătruns pe contrasens şi s-a ciocnit cu un Opel condus regulamentar de Cecilia Glăvan (55 de ani), din Băileşti. În urma impactului deosebit de violent, cele două autoturisme au părăsit partea carosabilă, fiind proiectate într-un copac. Fane Adam şi-a pierdut viaţa în accident, iar conducătoarea autoturismului Opel şi Iulica Neneaţă (63 de ani), din Ciupercenii Noi, pasageră în aceeaşi maşină, au fost transportate la spital, unde medicii au stabilit că seferiseră leziuni uşoare.

Tot sâmbătă, seara, în jurul orei 22.00, Valentin Gheorghe (27 de ani), din comuna Drănic, în timp ce circula cu un moped prin satul Livezi, comuna Podari, din cauza neîndemânării a pierdut controlul asupra ghidonului şi a lovit un pod din beton. Bărbatul, care nu avea cursurile obligatorii de legislaţie, a fost transporat la spital în stare gravă.

Având în vedere că două dintre victimele accidentelor circulau cu mopede, poliţiştii de la Rutieră le recomandă celor care folosesc acest mijloc de deplasare să poarte obligatoriu casca de protecţie, să circule permanent cu luminile de întâlnire aprinse şi să poarte echipament fluorescent-reflectorizant de la lăsarea serii până în zori sau când vizibilitatea este redusă.