În arest pentru şantaj

0
548

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Craiova, sub coordonarea directă a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au reţinut, luni seară, pentru 24 de ore, un bărbat de 26 de ani, din Işalniţa bănuit de comiterea unor infracţiuni de şantaj şi conducere fără permis. Aseară bărbatul a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii doljeni, cu sprijinul ofiţerilor Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj din cadrul DGA, l-au prins în flagrant, în cursul zilei de luni, în parcarea centrului comercial Auchan, din Craiova, pe Costinel Badea, de 26 de ani, din comuna Işalniţa, în timp ce primea de la un bărbat, din Craiova, pe care îl ameninţase cu acte de violenţă, suma de 500 de euro. De fapt, după cum le-a povestit craioveanul anchetatorilor, Costinel Badea l-ar fi împrumutat cu suma de 1.000 de euro pentru o perioadă şi trebuia să achite o dobândă de 20% pe lună. Craioveanul ar fi plătit dobânda, însă în ianuarie Badea i-a cerut toţi banii înapoi, el a spus că nu are de unde să îi returneze pentru că nu ajunsese la scadenţă, astfel că Badea a început să-l ameninţe că-l bagă în spital dacă nu îi dă cei 1.000 de euro.

Craioveanul a mers la Poliţie, le-a povestit oamenilor legii totul, apoi l-a anunţat pe Badea că îi va restitui jumătate din sumă. S-au înţeles să se întâlnească, luni, 9 martie a.c., în parcare la Auchan, unde, imediat după ce a primit cei 500 de euro, Costinel Badea a fost încătuşat de oamenii legii. Mai mult, prin extinderea cercetărilor, anchetatorii au documentat şi o faptă de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără să posede permis de conducere în sarcina lui Costinel Badea.

Având în vedere că se afla în perioada termenului de încercare, fiind condamnat definitiv în urmă cu un an, pe 12 martie 2014, la 4 luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 4 luni, pentru violare de domiciliu, oamenii legii l-au reţinut, luni seara, pe Costinel Badea, pe bază de ordonanţă pe o perioadă de 24 de ore, sub acuzaţia de şantaj, iar aseară l-au prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă pe 30 de zile. Acţiunea a beneficiat de sprijinul operativ de specialitate al ofiţerilor S.I.P.I. Dolj.