Ford investeşte jumătate de milion de dolari în proiectele comunitare ale Craiovei

0
401

Compania Ford se implică activ în proiectele comunitare ale municipiului Craiova, fiind un investitor marcant în acţiunile filantropice. Aproape 100.000 de dolari au fost deja investiţi în această vară prin acţiuni la Spitalul Judeţean din Craiova, Universitatea din Craiova şi Grădiniţa “Căsuţa Fermecată”. Planurile companiei americane continuă, iar în următorii trei ani Ford va investi aproape jumătate de milion de dolari în astfel de programe comunitare. Investiţiile sunt făcute cu sprijinul Ford Motor Company Fund & Community Services, entitatea filantropică a organizaţiei. Aşa cum îi stă bine unui companii de top, şi Ford a înfiinţat un Corp al Voluntarilor care include peste 350 de angajaţi care se vor implica, în zilele fără producţie din acest an, în proiecte destinate comunităţii. În prezent, Ford România implementează programe de conducere preventivă pentru angajaţii săi de la Craiova şi, de asemenea, confirmă a II-a ediţie a premiatului program Ford Driving Skills for Life, ce va avea loc la Bucureşti în 15-16 noiembrie 2014.

Jan Gijsen

Compania Ford a anunţat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă,  o investiţie de aproape jumătate de milion de dolari în programe comunitare adresate locuitorilor Craiovei, ca parte a angajamentului susţinut al companiei pentru comunităţile locale în care funcţionează. Investiţiile sunt realizate cu ajutorul Ford Motor Company Fund and Community Services, care a funcţionat de peste 60 de ani cu finanţare permanentă de la Ford Motor Company şi care colaborează cu parteneri din toată lumea pentru a promova condusul preventiv, educaţia şi viaţa comunităţilor locale.

„Suntem fericiţi să putem să investim într-o serie de programe adresate comunităţii şi, în plus, să schimbăm lucrurile în bine la Craiova, deoarece aceasta este casa noastră, la fel ca şi a celorlalţi cetăţeni ai oraşului. Aceasta face parte din ADN-ul Ford şi din angajamentul nostru global de a crea o lume mai bună”, a declarat Jan Gijsen, preşedintele Ford România.

Angajaţii Ford România activează în cadrul Corpului de Voluntari Ford România, care acum numără peste 350 de membri. Ei vor lucra împreună în comunitate în zilele fără producţie pentru diverse activităţi precum curăţarea spaţiilor publice, modernizarea grădiniţelor, îmbunătăţirea condiţiilor la Grădina Botanică din Craiova şi multe altele. „Fabrica din Craiova joacă un rol foarte important pe harta de producţie a mărcii Ford şi sunt foarte mândru să văd astăzi că angajaţii noştri din România îmbrăţişează tradiţia companiei privind grija faţă de ceilalţi şi importanţa actului de a da ceva înapoi comunităţii din care faci parte”, a adăugat Gijsen.

Bogdan Fănuţă,

Vom avea echipamente vitale la secţiile de Neonatologie şi Pediatrie

Aproape 100.000 de dolari au fost alocaţi în această vară pentru îmbunătăţirea condiţiilor la Universitatea din Craiova, la Grădiniţa „Căsuţa Fermecată” şi pentru echipamente medicale noi la Spitalul Judeţean din Craiova. Ford a implementat deja etape importante prin achiziţionarea unor echipamente medicale esenţiale, precum rampe de distribuire a lichidelor şi incubatoare pentru Spitalul Judeţean din Craiova, care vor fi instalate până la sfârşitul lunii octombrie. „Ştim cu toţii cât de mari sunt necesităţile în spitalele din România şi sunt fericit că Ford a decis să ne ajute în această perioadă dificilă. În cadrul primului proiect am modernizat două saloane ale secţiei de Neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean nr. 1, cu monitoare, aparat de susţinere a tensiunilor, ventilatoare etc. Am finalizat acest proiect în luna aprilie, iar acum începem unul nou, care nu deserveşte doar comunitatea locală, cea din Craiova. Spitalul este de gradul III şi ceea ce se reabilitează acum este de folos întregii regiuni a Olteniei. Datorită contribuţiei Ford, vom avea echipamente vitale la secţiile de Neonatologie şi Pediatrie şi acest lucru este foarte important pentru noi, deoarece acest spital deserveşte aproximativ 3 milioane de pacienţi din Dolj şi din judeţele învecinate”, a declarat Bogdan Fănuţă, directorul general al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

Dan Claudiu Dănişor

„Împreună cu Ford putem pregăti noua generaţie de specialişti auto”

În plus faţă de echipamentele medicale, Ford a renovat în această vară două săli de curs de la Universitatea din Craiova, instituţie cu care producătorul american a semnat un parteneriat strategic prin care Universităţii i-au fost donate maşini şi motoare în ultimii ani. Noi proiecte, inclusiv posibilitatea dezvoltării de burse şi a unui centru vocaţional, sunt discutate în prezent de Ford şi conducerea Universităţii din Craiova.

„Colaborarea noastră a început deja de multă vreme. Fordul a avut generozitatea de a dota laboratoarele Universităţii cu autoturisme produse aici, la Craiova. Am primit, de asemenea, şase motoare. Cred ca împreună putem să facem ca viitoare generaţie de ingineri să fie mai competitivă. Compania Ford a înțeles că trebuie să se implice acolo unde pe noi ne doare cel mai tare. Adică în domeniul sănătăţii şi în cel al educaţiei. Şi acolo unde este cel mai important să facem progrese. Chiar în acest moment, compania Ford este implicată într-un proiect alături de Universitate şi anume în acela de a reda craiovenilor Grădina Botanică. Este un proiect important. Zece voluntari Ford se află în Grădina Botanică şi lucrează pentru comunitate împreună cu personalul nostru. Este foarte important ca noua generaţie să ia un exemplu, să înţeleagă că activităţile de voluntariat sunt importante. Cred că împreună vom putea face multe pentru Grădina Botanică şi am înţeles că vom avea chiar 50 de voluntari. Şi studenţii noştri se vor implica în proiect, vom eticheta toate plantele din Grădina Botanică şi vom reface şi sistemul de bănci. Mediul economic şi social traversează în prezent o perioadă dificilă şi este foarte important pentru noi să avem un partener ca Ford, un partener care înţelege nevoile şi interesele tinerei generaţii. Fordul nu este doar un simplu antreprenor. Ford susţine sănătatea, susţine educaţia şi noi îi mulţumim pe această cale. În concluzie, cred că împreună cu Ford putem pregăti noua generaţie de specialişti auto competitivă pe plan naţional şi internațional”, a declarat Dan Claudiu Dănişor, rectorul Universităţii din Craiova.

 

Ca parte a angajamentului susţinut al Ford pentru siguranţă, Ford România implementează în prezent cursuri de conducere preventivă pentru angajaţii săi. Acestea fac parte din conceptul Ford Driving Skills for Life (DSFL) şi sunt implementate în zilele fără producţie la sediul fabricii Ford de către echipa Napoca Rally Academy. În România, primul program DSFL a avut loc în iunie anul acesta şi s-a bucurat de un real succes, cu 519 de delegaţi şi peste 3.500 de participanţi la cursurile de instruire online. A II-a  ediţie programului Ford Driving Skills for Life va avea loc în zilele de 15 și 16 noiembrie la Bucureşti, peste 400 de tineri fiind aşteptaţi să participe la eveniment.