Sărbătorită cu fast la Craiova / 25 octombrie – Ziua Armatei României

0
378

Garnizoana Craiova va organiza o serie de activităţi în perioada  21-25 octombrie, în cadrul manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Armatei României. Aşa cum ne-au obişnuit deja, organizatorii se gândesc în primul rând la cei mici, la viitorul ţării, motiv pentru care vor să-i familiarizeze cu ceea ce înseamnă cariera militară. În aceste zile vor avea loc prezentări ale ofertei educaţionale în mai multe unităţi de învăţământ. Vom participa alături de militari la un traseu cu torţele aprinse cu plecarea din Piaţa „Mihai Viteazul” şi se vor susţine mai multe spectacole pentru militarii activi şi în rezervă din Garnizoana Craiova. Şi pentru jurnalişti s-a pregătit un moment special…

„Ziua Armatei în şcoli” este activitatea cu care se deschid manifestările, în cadrul căreia se vor prezenta misiunile naţionale şi internaţionale ale militarilor craioveni, va avea loc o expoziţie foto cu tematică militară, se va prezenta oferta educaţională a colegiilor militare, institutelor militare şi a centrelor de instruire pentru soldaţi gradaţi profesionişti, vor fi organizate activităţi interactive. Primii care vor beneficia de aceste  prezentări, făcute de militarii Batalionului 20 Infanterie „Dolj” şi militarii Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din Craiova împreună cu reprezentanţi ai Biroului de Informare Recrutare din Craiova, sunt elevii Colegiului Naţional “Carol I” – marţi, 21 octombrie, între orele 12.30 și 15.00. Joi, 23 octombrie, între orele 8.30-11.00, militarii de la unităţile mai sus menţionate vor lua contact şi cu elevii Colegiului Naţional „Elena Cuza”, cărora le vor face aceleaşi prezentări.

Cupa la tir pentru jurnalişti

„Cupa 25 octombrie la tir” este organizată pentru jurnaliştii craioveni şi pentru cadrele militare în rezervă şi retragere se va desfăşura miercuri, 22 octombrie, între orele 13.00 şi 15.00, în poligonul Balta Verde. În aceeaşi zi, începând cu ora 18.00, va avea loc şi un program artistic pentru copiii şi nepoţii cadrelor militare active şi în rezervă din garnizoana Craiova. Spectacolul, intitulat „Prinţesa bosumflată”, este susţinut de Muzica Militară a Garnizoanei Craiova împreună cu Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” şi va avea loc în sala de spectacole a Cercului Militar din Craiova.

Spectacol muzical dedicat cadrelor militare

Un moment festiv îl constituie Simpozionul „25 octombrie – Ziua Armatei României”, organizat în sala de spectacole a Cercului Militar din Craiova, joi 23 octombrie 2014, între orele 14.00 şi 15.00. La acest eveniment participă istorici, cadre militare active, în rezervă şi retragere, veterani de război, oficialităţi ale administraţiei publice locale. Cu Muzica Militară a Garnizoanei Craiova ne vom mai întâlni în aceeaşi zi, începând cu ora 15.00, când va avea loc un spectacol muzical dedicat cadrelor militare active şi în rezervă. Manifestarea se va desfăşura în sala de spectacole a Cercului Militar din Craiova.

Defilare cu torţele aprinse

Ceremonialul militar-religios se va desfășura la Monumentul Eroilor Români din cimitirul Sineasca, sâmbătă, 25 octombrie, între orele 10.00 -11.00. La acest eveniment vor participa cadre militare active, în rezervă şi retragere, veterani de război, oficialităţi ale administraţiei publice locale. În aceeaşi zi, când se va lăsa întunericul, între orele 20.30. şi 21.30, craiovenii pot asista un moment impresionant. Un detaşament de militari se va deplasa cu torţele aprinse pornind din Piaţa „Mihai Viteazul” – Calea Bucureşti – Sediul Brigăzii 2 Infanterie, de pe strada „Amaradiei” nr. 48