Noul prefect al judeţului Dolj a fost învestit în funcţie

0
384

Nicolae Sorin Răducan a depus, ieri, jurământul în calitate de prefect al judeţului Dolj. Acesta a fost învestit în funcţie de vicepremierul pentru Securitate Naţională, Gabriel Oprea, în cadrul unei ceremonii la care au mai luat parte subsecretarul de stat, chestor de poliţie Florea Oprea, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, deputatul PSD Claudiu Manda, precum şi parlamentari şi primari din judeţul Dolj. Noul prefect al judeţului Dolj a spus că va veghea “cu intransigenţă la respectarea şi aplicarea legii în judeţul Dolj”.

Nicolae Sorin Răducan, fost director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Dolj, exercită cu caracter temporar, prin detaşare, funcţia publică de prefect în locul lui Marius Cristinel Deca, fiind numit în şedinţa Guvernului de miercuri, 9 iulie a.c. „Este o zi specială, care mă onorează. Vă mulţumesc pentru încredere şi mă angajez că îmi voi desfăşura activitatea la nivelul de importanţă şi de demnitate pe care îl solicită această funcţie de reprezentant al Guvernului în judeţul Dolj. Voi veghea cu intransigenţă la respectarea şi aplicarea legii în judeţul Dolj. Voi fi susţinătorul tuturor măsurilor ce pot conduce la relansarea economică a judeţului Dolj în general şi a agriculturii în mod special. Am convingerea că voi avea o colaborare deosebită bazată pe principiile aplicării legilor şi ale autonomiei locale cu autorităţile administraţiei publice din judeţul Dolj şi cu reprezentanţii mass-media. Vă garantez deplina transparenţă în activitatea administrativă pe care o voi desfăşura. Voi fi un partener de dialog cu structurile şi organizaţiile societăţii civile. La final, vă asigur de deplina mea imparţialitate şi corectitudine în activitatea pe care o voi desfăşura în aplicarea legii şi în slujba cetăţenilor”, a declarat prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan.

“Am toată încrederea că nu vor mai interveni probleme în relaţiile dintre Primăria Craiova şi Prefectura Dolj”

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, şi-a exprimat încrederea cu privire la faptul că noul prefect va face faţă tuturor problemelor judeţului Dolj. “Este o onoare pentru noi să îl avem azi în Craiova pe ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, cu ocazia învestirii în funcţia de prefect a colegului nostru Sorin Răducan. Acesta preia azi frâiele unui judeţ greu, într-o funcţie deloc uşoară. Am toată încrederea că va face faţă şi că nu vor mai interveni probleme în relaţiile dintre Primăria Craiova şi Prefectura Dolj, ca în trecut. Cei mai mulţi îl cunosc bine, pentru că este un om cunoscut în judeţ, deoarece a fost director la o instituţie grea, APIA Dolj. Doresc, de asemenea, să îi mulţumesc şi fostului prefect pentru munca depusă în toată această perioadă şi îi doresc noului prefect succes în noua activitate”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

La rândul său, deputatul PSD Claudiu Manda a declarat: “Am încredere în prefectul Nicolae Sorin Răducan, care este un om de acţiune şi de dialog. Îl felicit şi îi doresc succes în noua funcţie!”.

“Sorin Răducan preia azi un judeţ foarte greu”

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a spus în cadrul ceremoniei de ieri că noul prefect cunoaşte deja problemele şi nevoile judeţului Dolj. Totodată, Prioteasa a făcut un apel către vicepremierul Gabriel Oprea “să se uite mai cu grijă la acest judeţ”. „Mă bucur să fiu aici la învestirea noului prefect, un om pe care îl apreciem, care cunoaşte problemele judeţului Dolj şi nevoile sale. Sorin Răducan preia azi un judeţ foarte greu. Ne bucurăm şi de prezenţa vicepremierul Gabriel Oprea şi fac apel la domnia sa să se uite mai cu grijă la acest judeţ care mereu a stat în prima linie atunci când a fost nevoie. Bun venit, domnule prefect, sunt sigur că ştiţi că vă aşteaptă şi momente dificile. Vă doresc succes”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

“Am mare încredere în actualul prefect”

Vicepremierul Gabriel Oprea a afirmat că are mari speranţe în echipa administraţiei de la nivelul Primăriei Craiova, a Consiliului Judeţean Dolj şi în actualul prefect. “De obicei, la învestirea unui prefect este un mare grad de aşteptare la nivelul Guvernului. Este reprezentantul Guvernului în teritoriu, la nivelul administraţiei locale. Sunt aici primarii, prefectul trebuie să dea viza de legalitate, trebuie să facă echipă în sensul bun al cuvântului cu cei din administraţie. Dar gradul cel mai mare de aşteptare îl au cetăţenii judeţului de la Guvernul României şi de la administraţiile locale. Orice om îşi doreşte să-şi ducă viaţa în siguranţă, să-şi ducă în linişte copilul la şcoală, funcţionarii de la ghişeu să îi poată rezolva operativ problemele. Aşa înţelege omul simplu dacă administraţia publică locală îşi face sau nu datoria. Eu am mari speranţe în echipa administraţiei de la nivelul Primăriei Craiova, de la nivelul Consiliului Judeţean Dolj, am încredere în oamenii din administraţie şi am mare încredere în actualul prefect. Ştiu că este un om serios, care sunt convins că îşi va face datoria. Vreau să îi mulţumesc şi domnului Deca, fostul prefect, un om serios, care şi-a făcut datoria aici”, a declarat vicepremierul Gabriel Oprea.