Ministrul Justiției a pus piatra de temelie a Palatului de Justiție din Craiova

1
416

Craiova va avea un Palat al Justiției unde va funcționa Tribunalul Dolj. „Startul” lucrărilor de execuție a fost dat ieri, de ministrul Justiției, prezent la Craiova pentru a marca acest eveniment, alături de reprezentanți ai administrației publice locale și județene, Curții de Apel Craiova, dar și ai unor instanțe arondate Curții de Apel Craiova.

Ieri s-a pus piatra de temelie pentru viitorul sediu al Tribunalului Dolj, un proiect care inițial s-a dorit un Palat al Justiției care să găzduiască și Curtea de Apel. Proiectul a fost inițiat în urmă cu mai bine de 10 ani, însă extinderea și volumul mare de activitate al instanțelor craiovene vor face din noua clădire un sediu suficient doar pentru Tribunal. Este însă un mare pas înainte, iar ministrul Justiției a promis că se vor căuta soluții și pentru asigurarea unor spații corespunzătoare în care să-și poată desfășura activitatea atât Curtea de Apel Craiova, cât și Judecătoria Craiova. Președintele Curții de Apel Craiova, Mihaela Cotora, a mulțumit colegilor judecători și tuturor celor care s-au implicat în materializarea acestui proiect, iar primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că „am încercat să ajutăm cât am putut și sper să găsim o variantă pentru ca și celelalte instanțe să aibă sedii și parcări corespunzătoare”.

Ministrul Justiției, Robert Marius Cazanciuc, a precizat că este bucuros să fie la Craiova într-un moment în care poate spune că s-a trecut de la vorbe la fapte: „Anul trecut am vizitat toate instanțele din Craiova. Am văzut birou de judecător amenajat pe un hol și am zis că nu trebuie să mai lucreze nimeni așa. Avem noroc, întrucât constructorul a spus că va dura 12 luni execuția, nu 24 de luni, așa cum era în caietul de sarcini și sper să avem anul viitor noul sediu gata”.

Un citat din Constantin Brâncuși care spune „Lucrurile nu sunt greu de făcut, greu e să te pui în starea de a le face” a fost așternut pe o hârtie semnată de „șase muritori”. Însemnul, așezat simbolic într-o capsulă metalică (capsulă a timpului) a fost pus într-un bloc din beton, ce constituie piatra de temelie a fundației viitorului Palat al Justiției. Lucrările sunt demarate deja, iar judecătorii Tribunalului Dolj, mutați temporar în fostul sediu al Camerei de Comerț, abia așteaptă finalizarea acestora.

1 COMENTARIU

  1. in se gidea de trei ori si se facea odata bine adevaratul capitalism ex fostul palat de justitie acum universitatea vom vedea daca vor avea loc toate institutiile juridice

Comments are closed.