Autorul accidentului din Goieşti, arestat pentru 30 de zile

0
332

Magistraţii Judecătoriei Craiova au dispus, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a tânărului de 22 de ani care a rănit grav un băieţel de 6 ani din comuna Goieşti, în urma unui accident pe care l-a provocat şi de unde a fugit. Tânărul a cerut instanţei să fie arestat la domiciliu, însă magistraţii i-au respins solicitarea, astfel că a rămas în continuare în arestul IPJ Dolj. Copilul este internat în continuare la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova sub atenta monitorizare a medicilor.

Magistraţii Judecătoriei Craiova au admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova şi au emis, sâmbătă la prânz, mandat de arestare preventivă pe 30 de zile pe numele lui Adrian Gheorghe, de 22 de ani, din comuna Goieşti. Tânărul fusese reţinut pe 24 de ore vineri după-amiază, sub acuzaţiile de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor judiciare. Deşi a cerut să fie eliberat sub control judiciar sau să fie arestat la domiciliu, instanţa i-a respins solicitările, astfel că a rămas în arestul IPJ Dolj:

«Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova Dispune arestarea preventivă a inculpatului Gheorghe Adrian, pe o durată de 30 zile, de la 05 iulie 2014 până la data 03 august 2014 inclusiv, sub aspectul comiterii infr. de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge” prev. de art. 336 alin. 1 c. pen şi „părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei, de către conducătorul unui vehicul implicat într-un accident rutier”, fapte prevăzute de art. şi art. 338 alin. 1 din CP. Respinge cererea formulată de inculpat prin apărători de luarea a controlului judiciar sau a arestului la domiciliu În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 05 iulie 2014, ora 12.20 în prezenţa inculpatului, a apărătorilor şi a procurorului», se arată în încheierea de şedinţă a Judecătoriei Craiova.

Reamintim că, potrivit poliţiştilor de la Rutieră, joi, seară, în jurul orei 21.15, Adrian Gheorghe, de 22 de ani, din comuna Goieşti, în timp ce conducea un autoturism Opel, în localitate, pe fondul neadaptării vitezei la carosabilul umed, a derapat şi a pierdut controlul asupra direcţiei de mers lovind poarta de acces şi gardul unui imobil. În urma impactului, poarta şi gardul au căzut peste Gabriel B., de 6 ani, care se juca în curtea imobilului, lângă gard, rezultând vătămarea gravă a acestuia. După producerea accidentului conducătorul auto a părăsit locul faptei fară încuviinţarea organelor de poliţie, iar ulterior, când a fost depistat s-a stabilit că avea o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.