57 de traineri internaţionali creionează educaţia liceenilor din Craiova

0
300

Peste 1.500 de participanţi provenind din 100 de licee din 13 oraşe din România petrec o vară plină de pasiune alături de 57 de traineri internaţionali în cea de-a XII-a ediţie a programului naţional de dezvoltare personală GROW, dezvoltat de Şcoala de Valori în parteneriat cu AIESEC România.

Cea de-a XII-a ediţie a proiectului GROW se derulează în 13 oraşe din ţară şi reprezintă un program de dezvoltare pe termen lung pentru tineri prin intermediul educaţiei non-formale, ce are drept scop creşterea calităţii educaţiei în România. Programul de șase săptămâni derulat de Şcoala de Valori şi AIESESC  implică eforturile educaţionale a 57 traineri internaţionale ce vin din ţări exotice precum India, Egipt, Hong Kong, Argentina, Columbia, Franţa , Estonia, Ucraina, Pakistan, China, Portugalia, Liban şi Armenia.

“BRD se implică activ şi în alte numeroase programe de dezvoltare adresate studenţilor”

Programul GROW promovează conceptul de Practice, Learn, Step Up, fiind singurul program inovativ de educaţie non-formală din România construit pe un curriculum de 4 ani, cu scopul de a oferi tinerilor, pe toată perioada liceului, un conţinut educaţional complementar activităţii lor şcolare. “Unul din lucrurile importante pe care le livrează programul GROW este că foloseşte un curriculum adaptat pentru fiecare an de liceu, astfel încât cursurile pe care tinerii le parcurg să fie adecvate nevoilor şi  nivelului lor de înţelegere. Continuăm să susţinem GROW, un program educaţional, pe care-l considerăm un instrument practic oferit tinerilor şi care îi ajută să îşi aleagă un traseu profesional în concordanţă cu potenţialul şi abilităţilor lor. BRD se implică activ şi în alte numeroase programe de dezvoltare adresate studenţilor şi, nu de puţine ori, printre participanţii la proiectele noastre s-au numărat absolvenţi ai GROW. De fiecare data aceştia ne-au transmis feedback-ul lor pozitiv despre programul care le-a dat mai multă încredere în ei şi i-a ajutat în a se organiza. Este interesant de remarcat şi gradul de promovabilitate în proporţie de aproape 100% a examenului de maturitate de către liceenii participanţi în acest proiect. Toate acestea sunt doar câteva dintre argumentele pentru care susţinem  GROW 1.1 si 1.2 şi în 2014. Încurajăm toţi liceenii să se înscrie în acest proiect şi să îşi descopere viitorul profesional împreună cu Şcoala de Valori şi AIESEC”, a declarat Adela Jansen, directorul executiv Resurse Umane din cadrul BRD Groupe Societe General.

Ateliere de lucru interactive

Sesiunile de pregătire pentru elevii ce urmează ca în septembrie să intre în clasa a XI-a şi a XII-a se desfăşoară în perioada 24 iunie – 6 august 2014 sub forma a 11-15 ateliere de lucru interactive susţinute în limba engleză de studenţii internaţionali, într-un mediu tineresc, dominat de multiculturalitate şi diversitate. Cei peste 1.500 de participanţi la GROW vor fi motivaţi să îşi dezvolte abilităţile personale, manageriale şi încrederea în sine, precum şi să se orienteze în carieră, GROW punându-le la dispoziţie cunoştinţele şi metodele furnizate de specialiştii  ce au dezvoltat conţinutul atelierelor de educaţie non-formală ce vor fi susţinute  în  cadrul programului şi care au fost special construite de un grup de specialişti în formare profesională şi training având în vedere specificul adolescenţilor români.

“Experienţa mea în GROW m-a maturizat semnificativ”

Programul naţional GROW a dezvoltat liceeni în fiecare ediţie, aceştia remarcând impactul adus de proiect. “Pot să spun că experienţa mea în GROW m-a maturizat semnificativ. Distracţia oferită de jocurile din cadrul cursurilor este ceva foarte serios şi ajută mult la formarea personalităţii şi la conturarea opţiunilor de studiu, pe viitor. GROW înseamnă pentru mine distracţie şi învăţare activă şi cred că, dacă aşa ar arăta şi orele de curs din licee, elevii ar fi mult mai câştigaţi. Acest proiect m-a ajutat să mă dezvolt, să ştiu cum să mă comport cu persoanele de care nu le cunosc şi cum să mă organizez”, spune Dragoş, participant din ediţia de primăvară 2014, din Braşov.