Sirian prins la PTF Calafat cu viză falsă cumpărată cu 500 de euro

0
292

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat au depistat un cetăţean sirian care s-a prezentat la controlul de frontieră cu un titlu de călătorie pe care avea aplicată o viză de Germania ce s-a dovedit a fi falsă, pentru care a declarat că plătise 500 de euro.

Conform reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj, vineri seară, la ora 20.00, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, judeţul Dolj s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism marca Mercedes condus de un cetăţean bulgar, o persoană de sex masculin care a prezentat la controlul de frontieră un titlu de călătorie eliberat de autorităţile bulgare. La verificarea documentului, oamenii legii au constatat că  persoana  prezentă  la controlul de frontieră avea aplicată pe titlul de călătorie o viză cu însemnele autorităţilor germane falsă.

În urma cercetărilor s-a stabilit că este vorba despre cetăţeanul sirian M.S., în vârstă de 19 ani care a declarat că şi-a procurat viza din Sofia – Bulgaria contra sumei de 500 de euro şi că a procedat în acest fel întrucât dorea neapărat să ajungă în Germania.

“Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor, iar conform protocolului româno – bulgar, persoanele şi documentele au fost predate autorităţilor bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, ne-a declarat comisar şef Romică Ivănoiu, purtătorul de cuvânt al STPF Dolj.