„Scorpionii Roșii” s-au întors din Afganistan

0
641

Compania KAF GAD, rotația a III-a, a Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” – Scorpionii Roșii din Craiova s-a întors, ieri, din Afganistan, unde, timp de șase luni, a desfășurat misiuni pentru securizarea zonei apropiate a bazei militare și a zborurilor efectuate de pe Aeroportul Kandahar.

Militarii craioveni au fost așteptați în Baza Aeriană 90 Otopeni de șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general maior Nicolae Ciucă, acesta felicitându-i pentru modul cum și-au îndeplinit misiunile și urându-le bun venit acasă. În Craiova, familiile militarilor i-au întâmpinat cu aplauze în fața unității militare.

Timp de aproximativ șase luni, militarii craioveni au executat misiuni în sprijinul păcii, în cooperare cu forțele de coaliție internațională și forțele de securitate națională afgane pentru realizarea apărării terestre a aeroportului Kandahar.

În decursul celor șase luni de misiune, trei militari din cadrul companiei au fost desemnați „Eroul zilei” de comandantul RC SOUTH, general maior Paul LaCamera, trei ofițeri din grupa comandă a companiei au fost decorați cu „The Army Commendation Medal”, iar comandantul companiei a primit „Bronze Medal” pentru merite excepționale și contribuția avută la desfășurarea operațiunilor militare în cadrul ISAF.

Pe 12 iunie, la Craiova va avea loc un ceremonial prilejuit de sosirea detașamentului la care vor participa reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale. (Agerpres)