Spania: David Villa renunţă la naţională după turneul final

0
346

David Villa, cel mai bun marcator din istoria naţionalei Spaniei, cu 56 de goluri în 94 de meciuri, a anunţat că partidele disputate la CM din Brazilia vor fi ultimele în tricoul primei reprezentative.

“Nu îmi plac despărţirile, dar  după CM nu voi mai juca pentru selecţionată. Mă voi bucura de fiecare zi acolo, va fi ultimul meu turneu final alături de naţională şi sper să fac o performanţă bună”, a spus vârful iberic, pentru publicaţia AS.

Villa a debutat la naţională în finalul lui 2005, atunci când a fost selecţionat de Luis Aragones pentru un meci cu San Marino, din campania de calificare pentru CM 2006.

În tricoul primei representative, “El Guaje”,  a câştigat Euro 2008 şi CM 2010. La Euro 2012, când Spania şi-a apărat titlul continental, Villa a lipsit din cauza unei accidentări care l-a ţinut departe de teren timp de 8 luni.

Atacantul în vârstă de 32 de ani s-a despărţit recent de finalista UCL, Atletico Madrid, semnând o înţelegere cu americanii de la New York City FC, care l-au împrumutat apoi, până în 2015, în Australia, la Melbourne City.