Mandat de arestare în lipsă pentru tânărul care și-a ucis mama și a dispărut

0
364

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au cerut instanței de judecată emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Ștefan Alex Mihail Barbărasă, fiul Florentinei Barbărasă, craioveanca găsită ucisă pe 9 mai în locuința sa, din cartierul Craiovița Nouă. Tânărul, în vârstă de 21 de ani, este principalul suspect în acest caz în care se fac cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de omor deosebit de grav – comis prin cruzimi, întrucât victima fusese mutilată cu o macetă. Tânărul nu a fost găsit, iar următorul pas, conform procedurilor, va fi solicitarea unui mandat internațional pe numele său.

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au admis, vineri, 30 mai a.c., propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj și au emis mandat de arestare preventivă în lipsă pe o perioadă de 30 de zile de la momentul prinderii, pe numele craioveanului Ștefan Alex Mihail Barbărasă. În baza probatoriului strâns în cauză, anchetatorii au stabilit că tânărul, în vârstă de 21 de ani, este cel care și-a ucis și măcelărit mama, pe Florentina Barbărasă, în vârstă de 45 de ani, folosind o macetă. Reamintim că tânărul, a cărui cruzime i-a șocat și pe anchetatori, este de negăsit de aproape o lună, fiind dat și în urmărire la nivel național.

Reamintim că, pe 9 mai a.c., Tudorel Barbărasă, de 47 de ani, din Craiova, a sesizat faptul că, din data de 4 mai a.c., nu l-a mai vazut şi nu a mai putut lua legătura cu fiul său Ştefan Alex Mihail Barbărasă, de 21 de ani, din Craiova. Autoturismul Opel Astra, de culoare argintie, al tânărului dispărut a fost găsit abandonat în apropierea râului Jiu, la intrarea pe pod dinspre Podari către Craiova, însă cheile de la mașină și de la casă au fost descoperite într-o borsetă aruncată într-un tomberon. Cea mai șocantă descoperire a fost însă făcută la locuința tânărului, unde polițiștii au mers să afle ce e cu mașina abandonată. În dormitorul apartamentului, într-o baltă de sânge, cu fața în jos și plină de lovituri și tăieturi din cap și până la abdomen, inclusiv pe mâini, a fost găsită Florentina Barbărasă de 45 de ani.  Prin toată casa polițiștii și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au găsit sânge, arma crimei fiind un cuțit mare, mai exact o macetă. Soțul femeii a fost găsit și audiat de polițiști, stabilindu-se că locuia la mama sa întrucât cu aproximativ o lună înainte suferise o intervenție chirurgicală și avea nevoie de ajutor. Victima, Florentina Barbărasă, locuia doar cu fiul ei în apartamentul din Craiovița Nouă. Au fost demarate activități specifice, oamenii legii încercând să dea de urma tânărului, însă a fost imposibil, astfel că, potrivit procedurilor legale, a fost dat în urmărire națională pe 15 mai. Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, semnalmentele lui Alex Barbărasă sunt: 1,80 metri înălțime, greutate 65 kg, constituţie astetică, ten deschis, păr şaten deschis, ochi albaştri, fără semne particulare. Cunoscuții au povestit că tânărul de 21 de ani era un student bun – anul II la Facultatea de Automatică din Craiova – mai și lucra, astfel că nu se găsește o explicație a violenței cu care a fost bătută și ucisă femeia. În plus, aceast nu a mai plecat niciodată de acasă fără să-și anunțe familia.

Pentru că nu a fost găsit nici până la ora actuală și pentru că toate probele îl indică drept autor al crimei, procurorii au decis acum să ceară instanței mandat de arestare în lipsă pe numele său, fiind acuzat de comiterea infracțiunii de omor deosebit de grav, comis prin acte de cruzime.