Supravegherea costă mult în România. Potrivit Realitatea.net, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), fostul liberal Dan Radu Ruşanu, este, aşa cum era de aşteptat, cel mai bine plătit angajat al ASF, numai în ultimele două luni din 2013 acesta având un venit brut total de 72.094 euro, informează Hotnews.ro. Următorul în acest clasament este prim-vicepreşedintele Daniel Dăianu, cu un venit brut de 68.043 euro în noiembrie şi decembrie 2013 (17.096 euro şi respectiv 50.946 euro).
Dăianu a transmis, ieri, către HotNews.ro, câteva precizări privind veniturile brute câştigate în ultimele două luni din 2013, menţionând că “venitul meu brut din decembrie 2013 cuprinde, alături de salariul brut, o primă de vacanţă anuală (echivalând cu un salariu) de care beneficiază lucrătorii ASF şi pe care am ridicat-o în acea lună si o primă de sfârşit de an. De aici apare discrepanţa mare faţă de noiembrie şi celelalte luni”. Alte exemple de venituri ale angajaţilor ASF, toţi cu nume importante în politică, pentru aceleaşi două luni din 2013, sunt următoarele: Laura Chiţoiu (soţia ministrului demisionar al Finanţelor, Daniel Chiţoiu) – 19.059 euro, Cristina Zgonea (fosta soţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea) – 16.700 euro, Aura Socol (soţia lui Cristian Socol, consilier al premierului) – 16.067 euro, Iuliana Scutaru (soţia deputatului PNL George Scutaru) – 15.356 euro, Remus Cătălin Câmpeanu (fiul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu) – 10.822 euro, Daniela Motreanu (soţia deputatului PNL Dan Motreanu) – 13.178 euro, Ana Maria Tudor (fiica vicepremierului Gabriel Oprea) – 9.844 euro.
Scuza ASF: Toate rudele politicienilor au fost angajate mai de mult
Într-o intervenţie în emisiunea „Deschide Lumea”, de la Realitatea TV, purtătorul de cuvânt al ASF, Radu Soviani, a explicat faptul că salariile de aici sunt sub cele din Banca Naţională a României. „ASF a fost de la început transparentă în privinţa politicii de salarizare şi cunoaşteţi comunicarea prin care am spus că preşedintele are 14.000 (n.r. – euro) net, prim-vicepreşedintele 12.000, vicepreşedintele la fel. Toate celelalte salarii sunt potrivit legii şi sunt la un nivel mai mic decât cele întâlnite în Banca Naţională a României”. Potrivit lui Soviani, nivelul ridicat al unor venituri poate avea legătură cu anumite prime: „E posibil ca în unele cazuri salariile din noiembrie şi decembrie să includă fie prima de vacanţă, fie prima de sfârşit de an şi de aceea pentru noiembrie sau decembrie e posibil ca veniturile brute comunicate să fie mai mari decât salariile. Prima de vacanţă nu poate depăşi nivelul unui salariu lunar”. Purtătorul de cuvânt al ASF a explicat şi cum au fost angajate mai multe rude de politicieni în cadrul instituţiei. „Ei au fost în fostele comisii de supraveghere. Doamna Zgonea a fost angajată de CSA în 2006, doamna Scutaru în 2006. Nu vorbim de persoane angajate de ASF. Motivul că e soţul cuiva nu e suficient pentru a fi dat afară când s-a creat ASF. Doamna Chiţoiu, din 2006. Aura Socol e un bun profesor de economie, cred că e angajată după înfiinţarea ASF. Fiul doamnei Câmpeanu, angajat după înfiinţarea ASF. Ana Maria Tudor, fiica vicepremierului Oprea, în 2012, înainte de înfiinţarea ASF”, a spus Soviani.
MANIFEST ÎMPOTRIVA SISTEMULUI POLITIC
ACTUALA CRIZĂ NU POATE LUA SFÂRŞIT MERGÂND MAI DEPARTE CU ACEST SISTEM ! TREBIUE SĂ TRECEM LA MERITOCRAŢIE ! TREBUIE SĂ SCHIMBĂM RADICAL SISTEMUL ŞI REGULILE ŢĂRII ÎN CARE TRĂIM – TREBUIE SĂ ÎNLĂTURĂM SISTEMUL ŞI SĂ INSTAURĂM MERITOCRAŢIA !!! NU TREBUIE SĂ EXISTE CONCESII, ÎNŢELEGERE, TOLERANŢĂ FAŢĂ DE TICĂLOŞI!!!
TU/EU suntem cei ce trebuie să scrie istoria, cei ce trebuie să construiască un viitor mai bun, mai frumos pentru copiii noştri. Libertatea de expresie, libertatea cuvântului sunt simple sloganuri ale democraţiei – în realitate ai voie să vorbesti, dar te costă dacă vorbeşti împotriva sistemului! Dacă nu ne vom trezi şi nu vom lua măsuri radicale măcar acum,… cu sânge sau fără sânge… prin revoltă sau pe cale paşnică, vom plăti amarnic.Să încercăm să instaurăm MERITOCRAŢIA, bunul simţ şi puterea competenţei, a valorilor reale ale civilizaţiei româneşti.
Comments are closed.