Închisoare cu suspendare pentru doljeanul care a vrut să-l mituiască pe agentul Alexie

0
407

Magistraţii Tribunalului Dolj l-au condamnat pe Curte Zamfir, bărbatul de 42 de ani din Calafat care a vrut să-l mituiască cu 120 de euro pe agentul Alin Alexie, ajutorul şefului Postului de Poliţie din Radovan la 3 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 6 ani. Sentinţa, pronunţată vineri, nu este definitivă, putând fi atacată cu apel atât de inculpat cât şi de procurori.

Reamintim că, ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, împreună cu poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Radovan şi cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj organizau, pe 10 octombrie 2013, un flagrant în timpul căruia a fost prins Zamfir Curte, de 42 de ani, din Calafat când îi oferea agentului Alin Alexie, de 23 de ani, ajutor al şefului Postului de Poliţie Radovan, suma de 120 euro pentru a-i înapoia permisul de conducere. Potrivit rechizitoriului Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, pe 8 octombrie a.c., agentul Alin Alexie împreună cu un coleg, în cadrul unei acţiuni preventive desfăşurată în trafic, l-au surprins pe Zamfir Curte, de 42 de ani, din Calafat, la volanul unui autoturism Mercedes, încălcând prevederile regimului circulaţiei pe drumurile publice. Mai exact, doljeanul a trecut pe culoarea roşu a semaforului electric amplasat pe DN 56. Poliţiştii l-au oprit, i-au întocmit proces verbal de contravenţie şi i-au reţinut permisul de conducere. Supărat, pentru că avea nevoie de permisul de conducere întrucât merge des în Bulgaria, de unde aduce maşini, Curte s-a dus a doua zi la Postul de Poliţie Radovan, l-a găsit acolo pe Alexie, şi l-a rugat să rupă procesul verbal întocmit anterior şi să-i facă altul, în care să-i dea doar un avertisment, promiţând că va fi şi el „atent”. Poliţistul l-a trimis „la plimbare”, însă Curte a insistat, astfel că poliţistul şi-a anunţat superiorii, a făcut un denunţ şi la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, doljeanul fiind prins în flagrant când îi oferea şpaga de 120 de euro.

Pe 24 octombrie 2013 s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care bărbatul a fost trimis în judecată, iar vineri, 31 ianuarie a.c., instanţa a pronunţat sentinţa. Curte Zamfir a fost găsit vinovat de comiterea infracţiunii de dare de mită şi condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 6 ani. Judecătorii au mai stabilit ca inculpatul să achite 600 de lei cheltuieli judiciare, sentinţa putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.