Apel respins pentru agentul Calotescu în dosarul de mită

0
351

Agentul Florin Calotescu de la Poliţia Rutieră Dolj a pierdut apelul declarat împotriva sentinţei prin care a fost condamnat de judecătorii de la Tribunalul Dolj la 2 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Agentul îşi desfăşoară, în prezent, activitatea la garajul IPJ Dolj.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins luni, 21 octombrie a.c., ca nefondat, apelul declarat de agentul Florin Calotescu împotriva sentinţei Tribunalului Dolj prin care a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Hotărârea Curţii de Apel Craiova nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Reamintim că ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au fost sesizaţi de un craiovean, în ianuarie 2012 că, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Ucraina pe o stradă din Craiova, a fost oprit de agentul de poliţie Florin Calotescu.  Denunţătorul a povestit că poliţistul i-a cerut documentele şi, pentru că nu le avea la el, l-a sancţionat contravenţional cu 140 de lei şi două puncte de penalizare. În plus, poliţistul i-a reproşat că are folie protectoare ce nu corespunde normelor legale, i-a reţinut cartea de identitate a autoturismului şi i-a cerut ca, la sfârşitul orelor de program (pe 10 ianuarie a.c., după ora 14.00), să vină la sediul Biroului Poliţiei Rutiere şi să-i aducă 600 de lei dacă vrea să-i restituie documentul. Denunţătorul s-a dus pe 10 ianuarie, seara, la Biroul Rutier, a întrebat la ofiţerul de serviciu de Calotescu şi când i s-a spus că acesta nu mai e la muncă a început să facă scandal, strigând în gura mare că va sesiza Direcţia Generală Anticorupţie pentru faptul că poliţistul îi oprise cartea de identitate şi îi ceruse bani ca să i-o înapoieze, astfel că, după vreo două zile Calotescu i-a returnat bărbatului documentele, fără să mai ceară ceva în schimb, după cum au consemnat procurorii în rechizitoriu. Au fost introduşi în cauză investigatori sub acoperire, iar pe 13 martie 2012  Florin Calotescu a fost prins în flagrant după ce primise 100 de lei de la unul dintre ei. Pe 27 iulie 2012 judecătorii de la Tribunalul Dolj au pronunţat sentinţa în cauză, Calotescu fiind  găsit vinovat şi condamnat la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu executare. De pe 13 martie şi până pe 20 septembrie 2012, Florin Calotescu a stat după gratii. Reprezentanţii IPJ Dolj au declarat că poliţistul este pus la dispoziţie, a revenit la serviciu, dar ocupă o funcţie neoperativă, la garajul unităţii, unde va rămâne până la pronunţarea unei hotărâri definitive în instanţă.