Punct de lucru al ISU Dolj inaugurat în Filiaşi

0
78

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au, de ieri, încă un punct de lucru în judeţ. La Filiaşi s-a inaugurat noul centru de intervenţie aparţinând Secţiei de Pompieri Craiova, care va deservi partea de nord a judeţului şi va scădea timpul de intervenţie la situaţii de urgenţă.

Cu sprijinul reprezentanţilor primăriei Filiaşi, pompierii doljeni mai au, de ieri, încă un punct de lucru. Asta pentru că, în prezenţa prefectului de Dolj, Marius Deca, a conducerii ISU Dolj, dar şi a primarului oraşului Filiaşi şi a unor reprezentanţi ai Consiliului Local Filiaşi, în cadrul unui ceremonial militar şi religios, a fost inaugurată noua structură de intervenţie din Filiaşi, care aparţine Secţiei de Pompieri Craiova şi va executa misiuni de prevenire, monitorizare şi gestionare a situaţiilor de urgenţă în partea de nord a judeţului Dolj. Raionul de intervenţie cuprinde oraşul Filiaşi cu satele aparţinătoare şi comunele Argetoaia, Braloştiţa, Brădeşti, Melineşti, Fărcaş, Secu şi Tălpaş.

„Ne-am bucurat de sprijinul primăriei oraşului Filiaşi, pentru că ne-a fost pus la dispoziţie spaţiul necesar, cu toate utilităţile, şi aici vor fi în permanenţă două autospeciale. Ideea înfiinţării acestui punct este de a scădea timpul de intervenţie la situaţii de urgenţă, pentru că se pierdea mult timp pe drum de la Işalniţa sau Craiova până la localităţile din vecinătatea Filiaşului”, ne-a declarat mr. Florin Cocoşilă, ofiţer de presă al ISU Dolj.