Craioveancă condamnată la 7 ani de închisoare pentru înşelăciune

0
304

O femeie în vârstă de 56 de ani, din Craiova, a fost introdusă în arestul IPJ Dolj, în cursul zilei de miercuri, în baza mandatului de executare a pedepsei emis pe numele ei. Craioveanca a fost condamnată la 7 ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune, sentinţa rămânând definitivă pe 19 septembrie a.c., când Curtea de Apel Craiova i-a respins recursul declarat împotriva hotărârii pronunţate pe fond de Judecătoria Craiova. Femeia va fi transferată în penitenciar, pentru executarea pedepsei, însă are de achitat peste 300.000 lei daune materiale către Ţiriac Leasing şi VB Leasing România.

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, în cursul zilei de miercuri, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova – Compartimentul Investigaţii Criminale şi Proximitate, în urma activităţilor specifice desfăşurate au pus în executare mandatul emis de Judecătoria Craiova pe numele inculpatei Mariana Stanache, de 56 de ani, din Craiova, condamnată o pedeapsă de 7 ani închisoare pentru înşelăciune. „Cea în cauză a fost introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului, urmând să fie depusă în penitenciar pentru executarea pedepsei”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Mariana Stanache a ajuns la această pedeapsă întrucât este recidivistă, având la activ o condamnare cu suspendare primită în 2004, pe care judecătorii au decis, acum să o adauge la pedeapsa primită în noul dosar. Femeia a fost trimisă în judecată în februarie 2012, iar după un an de zile de proces, în februarie 2013, Judecătoria Craiova a pronunţat sentinţa în dosar: „Condamnă inculpata Stanache Mariana la pedeapsa de 4 ani închisoare. În baza art. 864 C.pen. Revocă suspendarea executării pedepsei sub supraveghere privind pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 350/27.01.2004 a Judecătoriei Craiova, definitivă prin neapelare la data de 05.02.2004, şi dispune executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată prin prezenta, în final inculpata executând 7 ani închisoare. Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă SC ŢIRIAC LEASING IFN SA şi obligă inculpata la plata sumei de 231.184,13 lei daune materiale către aceasta. Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă VB LEASING ROMÂNIA IFN SA şi obligă inculpata la plata sumei de 77.453,21 lei daune materiale către aceasta. În temeiul art.191 C.proc.pen., obligă inculpata la 1.100 lei cheltuieli judiciare statului”, se arată în încheierea de şedinţă a Judecătoriei Craiova.

În aceeaşi zi, inculpata a declarat recurs, care a fost soluţionat pe 19 septembrie a.c., la Curtea de Apel Craiova. Instanţa a respins recursul femeii, ca nefondat, astfel că s-a emis mandatul de executare a pedepsei în baza căruia a fost ridicată şi încarcerată.