Salubritatea, răpusă de ţânţari

0
300

Începând cu anul viitor, stârpirea ţânţarilor şi a şobolanilor ar urma să intre pe mâinile unui privat. Autorităţile locale se pregătesc să externalizeze acţiunea de dezinsecţie şi deratizare din Craiova întrucât Salubritatea nu mai poate să facă faţă situaţiei cu utilajele şi angajaţii pe care îi are.

Consilierii municipali sunt convocaţi, în această săptămână, într-o şedinţă extraordinară care are pe ordinea de zi, printre altele, şi un proiect privind atribuirea prin licitaţie publică a contractului de delegare pentru activitatea de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare şi tratamente fitosanitare în municipiul Craiova. În raportul care însoţeşte proiectul se precizează că propunerea a venit din partea Adunării Generale a asociaţilor„Salubris” Dolj, cea care a decis iniţial ca toate aceste procedee să fie făcute de către SC Salubritate SRL.

Renunţă din lipsă de utilaje

Dacă aleşii locali vor vota favorabil, contractul Salubrităţii va înceta la sfârşitul acestui an, urmând ca apoi să fie organizată licitaţia. Asociaţii de la „Salubris” Dolj motivează că, pentru o calitate superioară a lucrărilor, operatorul ar trebui să aibă un număr mai mare de utilaje şi muncitori cu care să intervină, ceea ce Salubritate SRL Craiova nu are. În raport se menţionează că stârpirea ţânţarilor şi a şobolanilor se face acum cu ajutorul a trei tunuri, şase Puls Fog-uri şi 15 atomizoare, cu care lucrează 9 angajaţi autorizaţi, acţiunea întinzându-se, în felul acesta, pe durata a 20 de zile.

Castanii, arţarii şi tei sunt principalii vinovaţi

Consilierii municipali votează, în aceeaşi şedinţă, şi componenţa comisiei de evaluare a ofertelor pentru atribuirea contractului de delegare a gestiunii din care fac parte 17 funcţionari ai Primăriei Craiova, dintre care patru sunt de rezervă, comisia avându-l ca preşedinte pe city-managerul municipiului, Gheorghe Nedelescu. În raportul proiectului de hotărâre se precizează şi că, la licitaţie, se va impune ca acţiunea de dezinsecţie şi deratizare să se execute ca şi până acum, pe domeniul public şi privat al municipiului, la arborii din aliniamentele stradale, cu precădere la castani, arţari şi tei, în parcuri, în livezi ţi în toate suprafeţele împădurite, acolo unde s-a semnalat existenţa unor focare de boli şi dăunători.