Superlativele anului 2016 în Cuvântul Libertăţii

0
191

Anul 2016 în sportul craiovean este revendicat, indubitabil, de performanţa echipei masculine de volei, câştigătoare în premieră a titlului naţional. Dănuţ Pascu nu este însă primul în topul antrenorilor, pentru că Dan Podeanu a condus naţionala feminină de scrimă spre aurul olimpic, fiind singurul tehnician român campion la Rio. În sfârşit, Gigi Mulţescu ocupă treapta a treia a podiumului. Deşi a fost privit cu reticenţă la sosirea în Bănie, tehnicianul a făcut din Ştiinţa echipa cea mai spectaculoasă a Ligii I, urcând-o pe podium, deşi în vară campania de transferuri a fost mai degrabă modestă, lotul fiind catalogat drept mai slab decât cel care a început sezonul precedent. Paradoxal, main event-ul sportiv al anului ca interes pentru craioveni nu s-a disputat în Bănie, ci în Bucureşti, pe Arena Naţională, la meciul FCSB – Universitatea Craiova, de pe Arena Naţională, la care Ştiinţa a fost încurajată de peste 2.000 de suporteri.

volei

Top echipe ale Craiovei

 1. SCMU Craiova – volei, campioană naţională, primul titlu din istoria voleiului masculin din Bănie, ocupanta locului secund în Liga Campionilor.
 2. CS Universitatea Craiova – spadă masculin, câştigătoarea eventului, Cupa României-campionat naţional.
 3. Universitatea Craiova – fotbal, ocupanta locului 3 în Liga I după 21 de etape, calificată în sferturile de finală ale Cupei României.

ivanTop sportivi la sporturi de echipă:

 1. Laurenţiu Lică, volei
 2. Cristina Zamfir, handbal
 3. Mihai Mărieş, volei
 4. Andrei Ivan, fotbal
 5. Cristian Bartha, volei
 6. Bogdan Vătăjelu, fotbal
 7. Darius Hargrove, baschet
 8. Bogdan Ene, volei
 9. Iulia Dumanska, handbal
 10. Laurisa Landre, handbal

Top sportivi serniori individual

 1. Ancuţa Bobocel, atletism
 2. Marius Ionescu, atletism
 3. Adelina Pastor, atletism
 4. Claudia Ştef, atletism
 5. Alexandra Rombu, karate
 6. Raluca Sbârcia, scrimă
 7. Gabriel Iordache, karate
 8. Cosmin Sorescu, atletism
 9. Ionuţ Moise, lupte
 10. Mario Perşu, scrimă

podeanu

Topul antrenorilor

 1. Dan Podeanu – scrimă, Liceul „Petrache Trişcu”- CSU Craiova, antrenor al naţionalei feminine a României, singurul tehnician român medaliat cu aur la JO de la Rio 2016.
 2. Dan Pascu – volei, campion naţional cu echipa masculină SCMU Craiova, ocupanta locului 2 după 2 runde în Liga Campionilor, selecţionerul naţionalei masculine a României.
 3. Gigi Mulţescu – fotbal, locul 3 cu Universitatea Craiova la finalul anului 2016, după 21 de etape din sezonul regulat.

Dezamăgirea anului

Echipa masculină de baschet SCMU Craiova – deşi baschetul se află pe locul 2 în preferinţele craiovenilor, SCMU a avut un an modest, deşi la începutul său speranţele erau mari. Echipa a pierdut în minimum de jocuri în prima fază a play-off-ului sezonului trecut, neputând să-l folosească pe unul dintre cei mai buni jucători, Travis Bureau, din cauza unei gafe de organizare. În actuala stagiune, formaţia antrenată de Vuksanovic se află pe locul 9 în Liga Naţională, cu doar 4 victorii din 13 meciuri.