Concertul de Anul Nou de la Viena, în direct la TVR 1 şi TVR HD

0
228

Ca în fiecare an, Televiziunea Română transmite în exclusivitate, în direct de la Viena, cel mai îndrăgit concert, de Anul Nou. Acesta va putea fi vizionat la TVR 1 şi TVR HD pe 1 ianuarie 2017 în două părţi: prima, de la 12.15, iar a doua – de la 13.15. Este o tradiţie care datează din 1939 ca Filarmonica din Viena să prezinte în prima zi a anului muzica atât de vie, dar şi nostalgică a familiei Strauss şi a contemporanilor săi. Evenimentul îi bucură atât pe spectatorii aflaţi în Sala Musikverein din Viena, cât şi pe telespectatorii care îl urmăresc în direct în peste 90 de ţări.

concert

Pe 1 ianuarie 2017, Gustavo Dudamel va deveni cel mai tânăr compozitor care a condus Filarmonica din Viena în faimosul Concert de Anul Nou. „Dirijor de muzică clasică recunoscut internaţional, Dudamel este motivat de credinţa sa deplină în puterea muzicii de a uni şi inspira. În prezent director muzical şi artistic al Filarmonicii Los Angeles şi director muzical al Orchestrei Simfonice Simon Bolivar a Venezelei, Gustavo Dudamel este întâlnit atât pe scenele unor concerte strălucitoare, cât şi la masterclasses sau pe platforme digitale inovative din întreaga lume. Pe lângă toate acestea, apare în ipostaza de dirijor invitat al unora dintre cele mai faimoase instituţii muzicale. În 2017 urmează să susţină un turneu european cu Filarmonica din Berlin”, menţionează TVR într-un comunicat de presă.

Compozitorii aflaţi în programul concertului din 2017 sunt Johann Strauss (tatăl), Johann Strauss (fiul), Josef Strauss, Franz Lehar, Emile Waldteufel, Franz von Suppe, Carl Michael Ziehrer. Filmarea scenelor de balet pe care le vom vedea în transmisiunea concertului din acest an a fost realizată la Hermesvilla din Viena – situată într-un peisaj idilic din mijlocul Lanzier Tiergarten, fostele terenuri de vânătoare imperiale.