Proiectul ”Eco-Student în Dolj”

0
67

Prima etapă din cadrul campaniei de ecologizare desfăşurată în cadrul proiectului ”Eco-Student în Dolj”,  iniţiat de Asociaţia Centrul Regional de Voluntariat (C.R.V.), s-a desfăşurat în data de 29.10.2018,în comunele Dobroteşti, Robăneşti şi Teslui.Această campanie de ecologizare reprezintă una din cele mai ample iniţiative de responsabilizare civică faţă de mediul înconjurător din judeţul Dolj, la care s-au alăturat un număr considerabil de voluntari, atât tineri studenţi, cât şi cetăţeni ai comunităţilor locale.

Proiectul ”Eco-Student în Dolj” este finanţat din fondurile bugetului judeţului Dolj alocate pentru activităţi non-profitşiîşi  propunerealizarea unei acţiuni ample de ecologizare la nivelul judeţului Dolj, dar şi educarea spiritului civic şi de acţiune locală.

Prin acest proiect, echipa de implementare îşi propune să atingă mai multe planuri:

  • realizarea unei hărţi a zonelor contaminate;
  • curăţarea celor mai afectate locuri;
  • implicarea comunităţilor locale;
  • corectarea comportamentelor agresive asupra mediului;
  • promovarea atitudinii prietenoase faţă de mediu.

Voluntarii noştri au reuşit să demonstreze că puterea exemplului este cea mai importantă, adunând în câteva ore, zeci de saci plini de gunoaie din zonele afectate din cadrul celor trei comune. Au fost distribuite tuturor participanţilor saci menajeri, mânuşi, greble şi mături.