Un monument dedicat victimelor de la Colectiv a fost dezvelit la locul tragediei

0
357

Un monument dedicat memoriei celor 64 de victime ale incendiului de la Clubul Colectiv a fost dezvelit, ieri, la locul unde în urmă cu un an s-a produs tragicul eveniment. La momentul dezvelirii au participat părinţi, rude, prieteni ai celor care au murit în urma incendiului. Alături de aceştia s-au aflat Principesa Margareta, Principesa Maria şi Principele Radu. Monumentul care reprezintă un înger a fost realizat de artistul Elena Surdu Stănescu.

“Nu trebuie ca moartea atâtor copii să se fi întâmplat degeaba, fără urmări. De fapt, urmări nu prea avem. Atunci măcar un monument. El va fi mutat puţin mai încoace. Este aşezat deocamdată provizoriu. Sper să reprezinte lumină. În viziunea noastră asta este – speranţă, lumină. Aici au murit, de aici se înalţă. Noi sperăm că se vor schimba nişte lucruri”, a afirmat Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii care au murit în urma incendiului de la Colectiv, dar şi reprezentant al Asociaţiei Colectiv.  Întrebat dacă s-a schimbat ceva în anul care s-a scurs de la tragedie, el a răspuns: “Foarte puţin, sperăm în continuare într-o schimbare mai puternică”.

Peste 5.000 de oameni au ajuns, ieri, la sediul clubului Colectiv din Capitală, o parte dintre ei plecând de la Piaţa Universităţii, alţii alăturându-se pe drum. Cei prezenţi au adus flori şi au aprins lumânări în memoria celor care au decedat în urma incendiului.