„Crucea Roşie”, implicată total în sprijinul victimelor de la „Colectiv”

0
386

colectivÎn urmă cu un an, la Bucureşti, în cubul „Colectiv” a fost o tragedie – 64 de morţi şi peste o sută de răniţi, o mare parte dintre aceştia din urmă având şi acum nevoie de tratamente medicale. Societatea Naţională de „Cruce Roşie” din România s-a implicat în proiectul pentru ajutorarea victimelor, împreună cu Pro TV, fiind strânse fonduri însemnate destinate familiilor greu încercate în acel eveniment tragic. Filiala Dolj a SN „Crucea Roşie” face parte integrantă din proiect.

 Pe 30 octombrie 2015, la „Colectiv”, peste 60 de persoane şi-au pierdut viaţa  şi nici acum, la un an de la tragedie, nu se cunoaşte adevărul. Se fac şi se desfac tot felul de dosare, se fac cercetări şi urmăriri penale, se dispun tot felul de sechestre asiguratorii pe proprietăţi, apar măsuri legislative, de genul „control judiciar”  şi cam atât.S-a mai venit cu interzicerea desfăşurării unor activităţi economice, ba una, ba alta… Practic, nimeni nu ştie mare lucrudin ceea ce s-a întâmplat atunci. A rămas, din nefericire, ceva – un număr ridicat de morţi şi unul mult mai mare de persoane care sunt, încă, sub tratament.

Sprijin total

Societatea Naţională de „Cruce Roşie” din România s-a implicat, împreună cu PRO TV, în campania „Nouă ne pasă. Împreună dăruim speranţă”. Au fost atrase donaţii de 1,9 milioane de euro, mai mult de jumătate mergând spre victime şi familii ale acestora . „Le mulţumim tuturor celor care s-au implicat în sprijinirea victimelor evenimentului tragic de acum un an. Până în acest moment, totalul donaţiilor a fost utilizat astfel: peste 533.000 de euro pentru un fond de sprijin acordat celor aflaţi în stadiu de spitalizare; decontare de medicamente în valoare de mai mult de 156.000 de euro; plăţi externe către furnizorii de materiale şi servicii medicale; sprijin pentru familiile celor decedaţi – aproximativ 100.000 de euro etc.”, a precizat  Silviu Lefter, director general al SN de „Cruce Roşie” din România.

Judeţul Dolj nu a rămas mai prejos. «În acest moment, nu putem spune cu exactitate valoarea donaţiilor, dar vă spun sigur că au fost efectuate depuneri de sume de bani în conturile destinate familiilor şi victimelor din „Colectiv”. Suntem în continuare alături de toţi cei care au avut foarte mari probleme şi le vom acorda tot sprijinul necesar», a menţionat Maria Vintilă, director al Filialei Dolj de „Cruce Roşie”.