77% dintre francezi nu l-ar vota pe Hollande

0
338

hollandeÎn pofida anunţului privind reducerea numărului de şomeri, alegătorii francezi nu sunt convinşi de acţiunea preşedintelui Francois Hollande, comentează RTL, citând datele unui sondaj Odoxa.

Curba şomajului a scăzut în mod spectaculos în Franţa, conform datelor oficiale. La Palatul Elysee şi la guvern, aceste cifre nemaivăzute de 20 de ani au generat euforie, dar ele nu sunt suficiente pentru a-i convinge pe francezi: 82% dintre ei nu cred în această inversare a curbei, care condiţionează candidatura lui Francois Hollande pentru un nou mandat. În orice caz, aceasta nu schimbă mare lucru pentru că şi dacă ei ar crede în scăderea şomajului, trei sferturi dintre alegătorii francezi nu ar fi în continuare convinşi de bilanţul preşedintelui în exerciţiu.

Sondajul Odoxa, dat publicităţii la sfârşitul săptămânii trecute, întăreşte constatarea unui studiu precedent care arăta că doar 4% dintre francezi sunt satisfăcuţi de acţiunile lui Francois Hollande. Preşedintele are din ce în ce mai puţini susţinători spre deosebire de Alain Juppe şi Emmanuel Macron, aflaţi în fruntea personalităţilor care — potrivit persoanelor intervievate — ar avea o prestaţie “mai degrabă mai bună” decât actualul şef al statului în ceea ce priveşte şomajul.