Poliţişti norvegieni au fost, ieri, oaspeţii Consiliului Judeţean Dolj

0
93

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, s-a întâlnit, ieri, cu o delegaţie formată din reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj şi ai Poliţiei judeţene din Rogaland-Stavanger şi Hordaland-Bergen, din Norvegia. Cu acest prilej, Ion Prioteasa a făcut o scurtă prezentare a judeţului şi a obiectivelor strategice de dezvoltare în perspectiva următorilor ani. 

„Vă primim ca pe nişte vechi prieteni ai Doljului, pentru că, de-a lungul timpului, am avut o relaţie foarte fructuoasă cu toţi cei care au venit la Craiova din Norvegia şi vă mărturisesc că nu au fost puţini. Mă bucur că sunteţi prezenţi la Craiova şi poate că unii dintre dumneavoastră cunosc pentru prima dată realităţile din România”, a subliniat şeful administraţiei doljene

În cadrul întâlnirii a fost abordat şi subiectul imigraţiei persoanelor de naţionalitate română, în special a celor de etnie romă, pe teritoriul statului norvegian. „Împreună cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie din Dolj şi cu oaspeţii sosiţi din Norvegia, am trecut în revistă şi situaţia comunităţii rome din Craiova şi restul judeţului. Apreciez în mod deosebit implicarea comandantului IPJ Dolj, domnul comisar-şef Constantin Nicolescu, care, alături de colegii dumnealui, i-a însoţit pe delegaţii norvegieni într-o serie de vizite în cartiere din Craiova şi localităţi din judeţ, unde trăiesc numeroşi etnici romi”, a adăugat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

La întâlnirea găzduită în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Dolj au mai participat Gheorghe Barbărasă – secretar al judeţului Dolj, Ileana Măjină – director al Direcţiei de Afaceri Europene din cadrul CJ Dolj, comisarul-şef dr. Constantin Nicolescu – şeful IPJ Dolj, comisarul-şef Adrian Căpraru – şeful Secţiei 5 a IPJ Dolj, Karen Mork – procuror responsabil pe linie de trafic de persoane din cadrul Secţiei Crimă Organizată Poliţia Judeţeană Rogaland-Stavanger, Bjorn Vidar Bollestad – şeful Secţiei de Crimă Organizată, Narve Toppe – ofiţer responsabil trafic de persoane Secţia Crimă Organizată Poliţia Judeţeană Rogaland-Stavanger, Linda Ervik – ofiţer responsabil trafic de persoane Secţia Crimă Organizată Poliţia Judeţeană Hordaland-Bergen şi Sylvia Myklebust – procuror responsabil pe linie de trafic de persoane din cadrul Secţiei Crimă Organizată Poliţia Judeţeană Hordaland-Bergen.