Arest menţinut pentru Florin Iulian Siclitaru

1
114

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au amânat, marţi, judecarea recursurilor declarate în dosarul în care Florin Iulian Siclitaru a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru uciderea din culpă a lui Andrei Dragomir şi Cosmin Băbălău. Instanţa a menţinut însă arestarea preventivă a inculpatului, următorul termen fiind stabilit pentru 18 noiembrie a.c.

Completul Curţii de Apel Craiova care judecă recursurile declarate în dosarul în care craioveanul Florin Iulian Siclitaru a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă, a amânat, marţi, luarea unei decizii pe fondul cauzei, întrucât avocaţii au cerut amânarea pentru a observa înscrisurile depuse recent. Magistraţii craioveni au menţinut, însă, arestarea preventivă a lui Siclitaru.

Reamintim că, pe 17 iulie, magistraţii Judecătoriei Craiova l-au condamnat pe craioveanul Florin Iulian Siclitaru la 4 ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor judiciare. În plus, inculpatul a fost obligat la plata a 3.000 de lei cheltuieli judiciare. Despăgubirile, în valoare de aproximativ 300.000 euro şi 30.000 lei, ar urma să le plătească SC Carpatica SA, societatea la care Siclitaru avea încheiată asigurarea obligatorie. În sarcina lui Siclitaru s-a reţinut că, „în noaptea de 30/31 martie 2013, ora 0.50, în timp ce inculpatul (Florin Iulian Siclitaru) se deplasa, la volanul autoturismului Mercedes Benz pe Calea Bucureşti din municipiu, dinspre centru către Aeroport, în zona clubului Krypton, cu viteză excesivă şi fără să acorde prioritate de trecere, a accidentat mortal doi tineri, apoi a părăsit locul faptei. În urma expertizei efectuate în cauză, s-a stabilit că avea o viteză de deplasare de 125 km/h”. În plus, testul preliminar efectuat de Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” pentru depistarea substanţelor cu efecte psihoactive a ieşit pozitiv la THC. Tetrahidrocanabinolul (THC) este derivat benzo-piranic, substanţa activă principală din canabis, întâlnit şi în haşiş şi marihuana.

Decizia care va fi luată de judecătorii Curţii de Apel Craiova în acest caz va fi definitivă.

1 COMENTARIU

Comments are closed.