Deschisă pe 24 octombrie, cu un concert susţinut de violoncelistul Răzvan Suma, în cadrul turneului naţional „Vă place Bach?”, stagiunea de muzică de cameră a Filarmonicii „Oltenia” continuă cu un recital de vioară şi pian, prezentat astă-seară, de la ora 19.00. Protagonişti: muzicienii George Lefteroglu, absolvent al Conservatorului de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, şef de partidă vioara a II-a în Orchestra Simfonică a Filarmonicii craiovene, astăzi aniversat la împlinirea a 35 de ani de activitate artistică, şi Corina Stănescu, absolventă a Academiei de Muzică din Capitală, actualmente solist instrumentist al Filarmonicii „Oltenia”.
Repertoriul ales spre a fi interpretat de cei doi cuprinde Sonata nr. 5 în Fa major, op. 24, „Frühlingssonate” („a Primăverii”), şi Romanţa nr. 2 în Fa major, op. 50, de Ludwig van Beethoven; Meditaţie din opera „Thaïs”, de Jules Massenet; Gavotte en Rondeau din Partita nr. 3 în Mi major pentru vioară solo, BWV 1006, de Johann Sebastian Bach; Introducere şi Rondo capriccioso în La minor, op. 28, de Camille Saint-Saëns; „Schön Rosmarin” („Frumosul rozmarin”), de Fritz Kreisler.
Biletele se găsesc la Agenţia instituţiei şi costă 10 lei, cu reducere la jumătate pentru elevi, studenţi şi pensionari.
Născut la Galaţi, în anul 1952, George Lefteroglu a absolvit, la Bucureşti, Liceul de Muzică „George Enescu” (promoţia 1971) şi Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” – Facultatea de Compoziţie-Muzicologie, specializările profesor de muzică şi vioară, promoţia 1975. În acelaşi an a absolvit cursurile Seminarului Pedagogic Universitar (profesor de muzică şi vioară).
În 1971 a fost admis prin concurs în Orchestra Filarmonicii din Ploieşti, apoi (între anii 1974-1975) a cântat în Orchestra de Cameră „Studio” a Radioteleviziunii – Bucureşti. În perioada 1975- 1979 şi-a desfăşurat activitatea profesională în Orchestra Filarmonicii din Arad, iar între anii 1979-1991, în Orchestra Filarmonicii „Oltenia”. De asemenea, începând din anul 1975, George Lefteroglu a desfăşurat şi o intensă carieră didactică, mai întâi ca profesor de muzică la Arad, la Liceul de Muzică, iar în perioada 1980-1984 ca profesor de vioară la Craiova (Liceul de Muzică şi Arte Plastice, Şcoala Populară de Artă).
În 1991 a devenit membru permanent în Orchestra Internazionale d’Italia, alături de care a participat la festivaluri de prestigiu şi a întreprins turnee internaţionale. În 1994 a fost admis, prin concurs, în Gran Orquesta Sinfónica del Teatro Calderón de Madrid. În perioada 1994-1996 a colaborat, la Ankara, cu Bilkent International Academic Symphony Orchestra şi Bilkent International Academic Chamber Orchestra, alături de care a participat la turnee şi a realizat valoroase înregistrări audio-video. Revenind în Orchestra Filarmonicii „Oltenia”, a deţinut statutul de şef partidă vioara a II-a (1996-2009), calitate în care a întreprins turnee în Europa şi Asia şi pe care o are şi în prezent.