Avem candidaţii… să înceapă lupta electorală

0
30

S-a terminat cu misterul. Asta pentru că, ieri, a fost ultima zi în care cei care au dorit sa intre în cursa electorală au putut să îşi depună dosarele la BEJ Dolj. Ultimul partid care speră că va prinde trenul şi va intra în Parlamentul României, PP-DD, a încheiat negocierile şi, la ora 17.00, s-a prezentat la Biroul Electoral Judeţean cu toată trupa. Se cunosc din acest moment colegiile unde vor avea loc marile dueluri, dacă pot fi numite aşa, pentru că şi cei de la PDL şi cei de la PP-DD sunt conştienţi că, în Dolj, singura variantă salvatoare pentru ei va fi redistribuirea.   

Cei de la PDL au declarat că scopul lor este ca cei de la USL să nu facă 50%. Probabil aceeaşi strategie o au şi candidaţii PP-DD. În acest fel recunosc ceea ce au declarat liderii USL Dolj, şi anume că pot câştiga pe 9 decembrie toate cele 15 colegii parlamentare. De partea cealaltă, cei de la USL spun că nu îşi subestimează adversarii, dar că sunt încrezători că vor câştiga în judeţul Dolj fără drept de apel pentru că au încredere că oamenii nu au uitat ce le-au făcut pedeliştii cât timp au fost la guvernare. ”Noi avem nişte sondaje, nişte analize, care arată că USL Dolj este pe prima poziţie în preferinţele elctoratului. Asta ne face să fim încrezători că pe 9 decembrie doljenii vor vota masiv USL. Însă principalul motiv pentru care totţi candidaţii şi liderii USL Dolj sunt atât de optimişti este faptul că populaţia nu a uitat tot răul pe care i l-au timp de opt ani de zile cei de la PDL. Sunt convins că românii nu au uitat modul inuman în care Traian Băsescu şi Emil Boc  le-au tăiat salariile, fără milă, sau aroganţa şi comportamentul ilegal al Robertei Anastase atunci când a numărat voturile la Legea pensiilor”, a declarat Petre Petrescu, secretarul executiv al PSD Dolj.

Preşedintele PNL Filiaşi a dezertat la PP-DD

Despre contracandidaţii de pe Colegiul 5 Camera Deputaţilor Filiaşi, Petre Petrescu nu a comentat foarte mult, felicitându-i pentru desemnare, fiind totuşi surprins de inconsecvenţa reprezentantului PP-DD Dolj, Ion Dumbravă, care până mai ieri era preşedintele PNL Filiaşi: ”Îi felicit pe cei doi contracandidaţi pentru faptul că au fost desemnaţi să candideze pe Colegiu 5 Filiaşi. O felicit pe domnişoara Ileana Şerban pentru consecvenţă, dar sunt surprins de domnul Ion Dumbravă, care a până zilele trecute a fost preşedintele PNL Filiaşi şi consilier local din partea acestui partid. Cred că trebuie totuşi să îi mulţimim pentru alegerea făcută pentru că în felul acesta lasă un loc liber în Consiliul Local Filiaşi, care va fi ocupat de un om care va fi dispus să îşi asume politicile social-liberale. Le doressc succes, şi fie ca cel mai bun să câştige”, a mai spus deputatul PSD, Petre Petrescu.

Solomon îşi doreşte să revină la Primăria Craiova… peste patru ani

În prima fază, preşedintele PP-DD Dolj, Mihai Cilibiu, a anunţat presa că partidul pe care îl reprezintă este programat, la ora 16.00, la BEJ Dolj pentru a depune dosarele candidaţilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie a.c.. Ora a fost schimbată, 17.00, ca până la urmă toată tevatura să se prelungească până la 18.00. În jurul orei 17.20 au ajuns totuşi câţiva pretendenţi la funcţia de parlamentar ai PP-DD Dolj, în frunte cu Antonie solomon şi Gelu Vişan, care murea de nerăbdare să acorde interviuri presei locale. Ceea ce a şi făcut, după ce au depus lista la Biroul Electoral Judeţean. Primul care a vorbit a fost Gigi Neţoiu, care a declarat că a venit alături de Antonie Solomon, şi că îşi doreşte să facă ceva pentru Craioviţa. Antonie Solomon a repetat motivul pentru care candidează, adică îşi doreşte să fie activ trei ani şi jumătate, ca apoi să candidezepentru funcţia de primar, pe care speră să o recâştige. Tot Antonie Solomon a mai spus că este nevoie în Parlamentul României de oameni noi, şi că PP-DD oferă această alternativă.  Lista finală a candidaţilor PP-DD Dolj este următoarea: Senat – Antonie Solomon (Colegiu 1 Craiova), Gheorghe Preotu (Colegiu 2 Craiova), Grigore Ioniţoiu (Colegiu 3 Filiaşi-Cetate), Lili Schuz (Colegiu 4 Băileşti-Calafat), Adrian Stoica (Colegiu 5 Segarcea-Dăbuleni); Camera Deputaţilor – Gheorghe Neţoiu (Colegiu 1 Craiova), Mihai Cilibiu (Colegiu 2 Craiova), Ionel Pană(Colegiu 3 Craiova), Andrei Tudor Ursu (Colegiu 4 Craiova), Ion Dumbravă (Colegiu 5 Filiaşi), Laurenţiu Oprescu (Colegiu 6  Cetate) , Constantin Iancu (Colegiu 7 Calafat), Gelu Vişan (Colegiu 8 Băileşti), Costinel Purcariu (Colegiu 9 Segarcea), Marian Lepădat (Colegiu 10 Dăbuleni).