Rată de promovabilitate de peste 32%, la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, înainte de depunerea contestatiilor , în Dolj

0
530

Ministerul Educației a publicat , astăzi, 31 august, pe site-ul dedicat bacalaureat.edu.ro, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele Examenului Național de Bacalaureat, în sesiunea august-septembrie 2021. În Dolj, rata de promovabilitate, înainte de depunerea contestaţiilor , este de 32,17%.

Rezultatele au fost afișate atât pe pagina web menționată anterior, cât și în Centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

Se depun contestaţii, în această zi

În județul Dolj, rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 32,17%. “Au promovat 285 de candidați, dintr-un total de 1.088 de înscrişi.  Reamintim că 886 candidați au fost prezenți și  202 candidați au fost absenți,iar un candidat a fost eliminat din examen. Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 31august, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere “, a precizat prof. Mihaela Jianu, inspector – general adjunct al învăţământului doljean.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 3 septembrie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

 

 

 

 

Nr.
crt.
Unitate de învățământ Procent de promovare
COLEGIUL NATIONAL “CAROL I” CRAIOVA 100%
2. LICEUL “VOLTAIRE” CRAIOVA 80,00%
COLEGIUL NATIONAL PEDAGOGIC “STEFAN VELOVAN” CRAIOVA 75.00%
4. LICEUL CU PROGRAM SPORTIV ”PETRACHE TRIȘCU” CRAIOVA 64,00%
5. LICEUL TEORETIC “TUDOR ARGHEZI” CRAIOVA 63,64%
6. LICEUL TEORETIC “HENRI COANDA” CRAIOVA 63,16%
7. LICEUL TEORETIC “INDEPENDENTA” CALAFAT 62,50%
COLEGIUL NATIONAL “ELENA CUZA” CRAIOVA 61.54%
LICEUL DE ARTE ”MARIN SORESCU” CRAIOVA 60.00%