2Gents – concert pop-clasic

0
508

Craiova Jazz, Rock & Pop Festival (ediția a V-a) organizat de Filarmonica ”Oltenia” Craiova, începe vineri, 3 septembrie 2021, ora 19:00, la Teatrul de Vară din Parcul ”Nicolae Romanescu”. Invitaţii serii sunt 2Gents – Doru Todoruț şi Ciprian Rogojan, soprana Ana Maria Donose şi dirijorul Radu Zaharia la pupitrul Orchestrei simfonice și Coralei academice ale Filarmonicii ”Oltenia” Craiova.

Intrarea la eveniment se face gratuit, pe bază de invitaţie care se procură de la agenţia de bilete a Filarmonicii “Oltenia” Craiova (Calea Unirii 16, telefon 0251 414 698, program luni-vineri, orele 10-18) sau de la Teatrul de Vară din Parcul ”Nicolae Romanescu”, înainte de începerea concertului.

CIPRIAN ROGOJAN este licențiat al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, clasă de precuție. A fost fondator al proiectului 2Vibes Symphony și fondator al formației Sistem, locul trei la concursul Eurovision în anul 2005, la Kiev.

Alături de formația Sistem are la activ patru materiale discografice și peste 15 hit-uri care au fost în topurile românești. Împreună cu colegii de formație, Ciprian Rogojan s-a implicat în numeroase campanii educaționale pentru dezvoltarea, în rândul tinerilor din România, a spiritului ecologic și de protejare a naturii.

DORU TODORUȚ este cântăreț, actor, compozitor și textier. A lăsat cariera de învățător pentru a se dedica scenei. A dobândit succesul muzical cu trupa Deepcentral, care timp de 10 ani a avut mai multe single-uri numărul unu în România. Melodiile acestei trupe au fost bine clasate și în topurile internaționale, fapt ce a condus la apariții în concerte și festivaluri în Germania, India, Turcia, Rusia, Ucraina, Cehia, Belgia, UK, Grecia etc.

Soprana ANA-MARIA DONOSE a absolvit succesiv Liceul de Artă „Octav Băncilă” Iași, Secția Canto (2004), Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, Facultatea de Interpretare Muzicală, specializarea Canto, clasa conf. univ. dr. Adriana Severin (2008) și cursurile de Master la Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, specializarea Canto, clasa prof. univ. dr. Corneliu George Solovăstru (2010).

A fost artist liric în Corul Operei Naționale Române Iași (2004 – 2012) iar din anul 2012 este solistă vocală (soprană) a Operei Naționale Române Iași. A efectuat turnee de concerte în Italia (Concert la Castel Gandolfo), Olanda, Germania, Franța, Republica Moldova.

RADU ZAHARIA a absolvit secţia de dirijat a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, studiind sub îndrumarea maestrului Petru Sbârcea. Din anul 2012, Radu Zaharia este realizatorul unei serii de concerte sub titulatura „Foedus Concordiae”, concerte constituite dintr-un ansamblu de orchestră şi cor de cameră, la pupitrul cărora a susţinut concerte în diferite spații culturale sau sacre din Arad. De asemenea, în noiembrie 2012, l-a asistat pe maestrul Neil Thomson (Anglia) la colaborarea avută cu Orchestra de Cameră a Radiodifuziunii Române.

Atenția sa s-a extins și asupra unor proiecte contemporane, aflându-se la pupitrul Orchestrei Tymes încă de la înființarea acesteia, alături de care a susținut concerte în cadre neconvenționale, precum și concerte alături de formații rock.