Peste 3,5 milioane de euro pentru mediul de afaceri din Oltenia, prin POR 2014-2020

0
13278

Într-o perioadă incertă pentru o mare parte a mediului de afaceri, având în vedere contextul economic dificil cauzat de pandemie, Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 continuă să sprijine dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, creând astfel premisele necesare creșterii competitivității economiilor regionale și naționale.

Vești bune sunt și pentru firmele din Oltenia. Directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, doamna Marilena Bogheanu, a semnat, în data de 30 august, împreună cu reprezentanți ai mediului de afaceri, șapte noi contracte de finanțare în cadrul Axei Prioritare 2 a POR 2014-2020, Prioritatea de investiții 2.1 Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri și Prioritatea de investiții 2.2 – Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor.

Proiectele contractate, a căror valoare totală nerambursabilă este de peste 3,5 milioane de euro, vizează investiții în achiziția de echipamente performante, fabricarea subansamblurilor electronice, a mobilei pentru birouri și magazine, echipamentelor de ridicat și manipulat, altor mașini și utilaje de utilizare generală, a remorcilor pentru transportul de mărfuri, construirea unui service auto, producția de caroserii pentru autovehicule, întreținerea și repararea autovehiculelor.

„Extinderea activitatii cu productia de subansamble electronice  SC Guv Electronics Prod SRL” este al doilea proiect in cadrul POR 2014 – 2020 implementat de SC Guv Electronics Prod SRL cu o valoare nerambursabila de 430.559,56 de euro.

Obiectivul general extinderea activitatii in domeniul electronicii industriale va fi atins prin achizitia urmatoarelor echipamente: solder paste printe, pick&place de plantare componente, software pentru masina de plantat,  cuptor de lipire, masina de verificare optica a asamblarii placilor, imprimanta 3D cu tehnologie SLS.

Proiectul „Cresterea competitivitatii societatii Cosmopolymer SRL prin achizitia de utilaje performante” are o valoare nerambursabila de 954.938,71 de euro si ca obiectiv general realizarea unei investitii initiale prin dotarea cu echipamente pentru fabricarea mobilei, inclusiv instrumente de comercializare on-line.

Achizitia de utilaje de ultima generatie este un pas important pentru societate în perspectiva dezvoltarii la un nivel superior, acest lucru manifestându-se prin cresterea cifrei de afaceri si a profitului net în perioada de durabilitate a proiectului.

În cadrul proiectului „Cresterea competitivitatii societatii Svijic V.D. Prest SRL prin achizitie de echipamente performante” se va realiza dezvoltarea treptata si consolidarea societatii pe piata de profil a fabricarii mobierului la comanda si crearea unui brand in cadrul publicului tinta. Valoarea nerambursabila a proiectului este de 265.164,42 de euro.

Prin accesarea fondurilor nerambursabile se doreste cresterea nivelului de dotare tehnica a firmei prin achizitia a 22 echipamente si achzitionarea unui software de proiectare avansata a mobilierului.

“Dotarea Metal Techniks SRL” – proiectul societatii Metal Techniks SRL are o valoare nerambursabila de 255.163,07 de euro si are care obiectiv general dezvoltarea durabila a societatii prin imbunatatirea continua a bazei materiale detinute, cresterea competitivitatii resurselor umane, a calitatii produselor si serviciilor oferite, extinderea retelei teritoriale si, implicit, sporirea performantelor financiare si de marketing.

Atat utilajele si softurile, cat si activitatile de certificare si internationalizare achizitionate prin proiect vor conduce la modernizarea activitatii si diversificarea produselor oferite de firma, avand ca rezultat atat cresterea cifrei de afaceri, dar si obtinerea unor rezultate remarcabile in domeniul productiei de instalatii de ridicat si manipulat si elevatoare mobile, clientii firmei avand posibilitatea de a beneficia de produse de inalta calitate, la preturi competitive pe piata.

Proiectul „Prod-Al: progres si dezvoltare in tehnologia prelucrării aliajelor in vederea fabricării de părţi componente pentru maşinile de utilizare generală” al societatii Prodal P. 2003 Srl cu o valoare nerambursabila de 534.003,75 de euro isi propune sa ajute la diversificarea productiei prin dotarea cu echipamente tehnologice moderne, cu un program informatic si cu un sistem fotovoltaic.

De asemnea, in cadrul proiectului societatea isi propune sa se certifice si sa participe la  o expozitie internationala din domeniul de referinta.

“Cresterea competitivitatii societatii POP INDUSTRY SRL prin achizitie de utilaje” are o valoare de 887.304,47 de euro si ca obiectiv general imbunatatirea competitivitatii intreprinderii POP INDUSTRY SRL prin realizarea unei investitii initiale in domeniul fabricarii remorcilor pentru transportul de marfuri si diversificarea activitatii unitatii existente, prin produse care nu au mai fost anterior fabricate in unitate.

Societatea Pop Industry SRL, este una din cele mai vechi si mari fabrici de remorci auto din Romania. Cu o experienta importanta in domeniul structurilor auto, POP INDUSTRY SRL produce remorci pentru orice tip de utilizare: remorci monoax, remorci atv, transport moto, s.a.

Societatea 2M PULSAUTO SRL acceseaza fonduri nerambursabile in valoare de 197.620,13 euro pentru proiectul „Construire service auto prin extindere constructie existenta” prin care doreste sa construiasca un imobil cu suprafata de 534,93 de mp cu destinatia de service-auto si dotarea cu echipamente.

Prin cele șapte proiecte semnate în cadrul POR 2014-2020, vor fi create peste 19 locuri de muncă în regiunea Sud-Vest Oltenia.

“Mediul de afaceri din regiune a fost întotdeauna una dintre prioritățile noastre. Am depus toate eforturile pentru a sprijini întreprinderile mici și mijlocii în proiectele lor de dezvoltare și creștere, cu atât mai mult în această perioadă extrem de dificilă. Mulți se străduiesc să supraviețuiască, mulți caută să se reinventeze sau să se dezvolte pentru a fi în pas cu cerințele pieței. Este o sumă importantă atrasă prin POR 2014-2020, care cu siguranță va contribui decisiv la dezvoltarea societăților. Vreau să îi asigur pe toți beneficiarii de întreaga noastră susținere și de aceeași deschidere față de nevoile lor”, a declarat Marilena Bogheanu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

Până la această dată, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia, au fost semnate 897 de contracte de finanțare, cu o valoare nerambursabilă de 1,7 miliarde de euro.