Continuă protestele la Şcoala Gimnazială din Filiaşi

0
1532

Profesorii, personalul auxiliar și părinții elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale Filiași, din județul Dolj, protestează din nou, astăzi, fiind nemulțumiți de faptul că directorii vor fi schimbați, începând cu 1 septembrie. 

Fostul director, Alin Mondescu, este susținut atât de către cadrele didactice, cât și de către elevi și părinții acestora.

Aceștia cer ca Mondescu să nu fie schimbat din funcție. El a fost însă schimbat cu Rodica Olaru, adusă de la Liceul Tehnologic din Turburea (jud. Gorj). Împreună cu Alin Mondescu, aflat de 13 ani în funcţie la şcoala gimnazială din Filiaşi (12 structuri şi peste 1.600 de elevi) au fost schimbate şi directoarele adjuncte Tereche Bărbuleanu Ana-Maria şi Neicu Angela, înlocuite cu Alina Roşu şi Lungan Anca Mădălina. Intervievată de un reporter, profesoara Vodiţa Cristina a declarat că “dacă ISJ nu respectă recomandările ministrului Educaţiei, nici noi nu respectăm decizia ISJ Dolj”.

Numirile din pix vin în urma amânării concursului pentru directori de către ministrul Sorin Cîmpeanu, concurs care ar fi trebuit să aibă loc pe 27 iulie, înainte de expirarea mandatelor actuale, dar a fost amânat pentru 15 octombrie.

Dascălii și părinții elevilor din Filiași au trimis către ISJ Dolj și următorul Memoriu:

„Colectivul cadrelor didactice, personalul didactic auxiliar și nedidactic, părinții elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale Filiași și comunitatea locală susțin ferm continuarea activității de conducere a domnului director Mondescu Alin.

Domnul director Mondescu Alin și-a început activitatea în școala noastră prin concurs susținut în anul 2008, și-a confirmat statutul în cadrul concursului din anul 2016, confirmând, de fiecare dată, capacitățile manageriale necesare unui conducător de unitate școlară.

Școala Gimnazială Filiași, sub conducerea domnului director, a evoluat permanent și este un etalon în învățământul doljean. Dincolo de toate acestea, domnul director a reușit să creeze o „familie” în Școala Gimnazială Filiași, o atmosferă armonică și plină de empatie, care permite performanța și satisfacția tuturor participanților la actul educațional.

Fiind cea mai mare școală gimnazială din județ, ne dorim să primeze stabilitatea, interesul elevilor și al comunității, domnul director fiind un liant între părțile implicate în procesul de învățământ.

De-a lungul anilor, dumnealui a avut o relație excelentă cu personalul didactic, nedidactic și auxiliar, dar și cu părinții elevilor și reprezentanților instituțiilor la nivel local.

Pe lângă abilitățile de bun manager, domnul director a dovedit temeinice cunoștințe legislative, fiind preocupat permanent de asigurarea unui echilibru în școală.

De-a lungul celor 13 ani, au fost atrase fonduri din donații extrabugetare, din care s-au acordat burse și diverse premii elevilor și profesorilor.

Eventuala înlocuire a domnului director este inoportună și inadecvată, deoarece nu există niciun fel de motive care să susțină un asemenea demers, în acest moment ar afecta începerea anului școlar, mai ales în această perioadă pandemică și la mai puțin de două luni până la organizarea unui nou concurs.

În concluzie, domnul director Mondescu Alin are toată susținerea cadrelor didactice, a personalului didactic auxiliar, nedidactic, a părinților și a comunității”, spun profesorii și părinții.