Şcoala Gimnazială Nr. 1 Marsani-Proiecte Erasmus+ la final

0
529

Şcoala Gimnaziala Nr. 1 Marsani a implementat in perioada septembrie 2016-august 2018 doua proiecte de parteneriat strategic intre scoli Erasmus+ cu sprijin financiar de la Comisia Europeana: Reading is fun/Lectura este distractiva al carui obiectiv principal a fost stimularea elevilor catre lectura ca si mijloc de petrecere a timpului liber precum  si prevenirea analfabetismului functional.

Celalalt proiect, Healthy Eating, Active Living a avut drept obiectiv principal educarea elevilor pentru un stil de viata sanatos prin incurajarea acestora sa adopte o dieta sanatoasa si sa practice activitati fizice in timpul liber.

In cadrul celor doua proiect au fost elaborate brosuri educative care au fost rezultatul activitatii elevilor sub indrumarea profesorilor membri ai echipelor de implementare si proiecte de programa scolara pe tema proiectelor. S-au desfasurat intalniri pentru managementul proiectului in toate tarile partenere precum si schimburi de elevi (Letonia si Bulgaria pentru proiectul Reading is fun! si Italia si Spania pentru proiectul Healthy Eating, Active Living) respectiv schimburi de experienta intre profesorii din scolile partenere ( Romania si Grecia). In total, un numar de 28 de elevi si 18 cadre didactice au fost implicati in mobilitati internationale de-a lungul celor doi ani.

Impactul proiectelor asupra elevilor si cadrelor didactice ale scolii a fost masurat prin evaluari ale competentelor si cunostintelor inaintea si la finalul proiectelor precum si prin interviuri sau eseuri scrise. Atat elevii cat si cadrele didactice participante si-au imbunatatit cunostintele si competentele specifice temelor proiectelor iar cadrele didactice si-au imbogatit perspectiva didactica prin prisma experientei castigate in urma participarii la proiecte.

Scoala si comunitatea locala au fost in egala masura beneficiari indirecti ai proiectelor prin faptul ca atat parintii si locuitorii comunei au luat parte la evenimente din cadrul proiectului dar si prin faptul ca Primaria comunei Marsani reprezentata de dl primar Ghencioiu Constantin s-a implicat si a sprijinit derularea proiectelor prin facilitarea transportului elevilor la anumite evenimente locale dar si prin primirea oaspetilor straini si comunicarea cu acestia.

Coordonator international al proiectelor: prof. Savu Ion Doru

Detalii privind activitatile si produsele realizate in cadrul proiectelor la adresele urmatoare:

www.readingisfun.eu

www.erasmus-heal.eu