Sportul şi învăţământul – prezentate la Colegiul Prefectural

0
115

colegiul prefecturalIeri, a avut şedinţa ordinară lunară a Colegiului Prefectural Dolj, pe ordinea de zi fiind rapoartele prezentate de conducerile Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Dolj, Administraţiei Finanţelor Publice Dolj şi Direcţiei  pentru Sport şi Tineret Dolj. În plus, s-a discutat şi despre pregătirea noului an şcolar, în acest sens fiind emis şi un ordin al prefectului judeţului Dolj.

Ca la fiecare şedinţă ordinară a Colegiului Prefectural Dolj, s-au prezentat rapoartele diferitelor instituţii deconcentrate, care şi-au prezentat rapoartele, conform unei ordini de zi, stabilite dinainte. Cum sportul este parte importantă din educaţie, s-au desfăşurat mai multe competiţii , în lunile din acest an, sprijinite de către DJST Dolj. „În perioada ianuarie – august 2017, DJTS Dolj a urmărit asigurarea unui cadru adecvat de desfăşurare a activităţilor sportive pentru valorificarea şi afirmarea rolului educativ al sportului. Avem , pentru sport, două programe – unul pentru performanţă, celălalt pentru „Sportul pentru toţi”. La prima categorie, în acest an am avut programate 31 de activităţi, realizate fiind 21, iar la cealaltă raportul este 98 – 71. În acest moment, putem vorbi despre 441 de asociaţii sportive fără personalitate juridică, dar am acordat sprijin logistic pentru 47, în vederea obţinerii Certificatului de identitate sportivă. În ceea ce priveşte „Sportul pentru toţi”, DJST Dol a continuat proiectele de anvergură – „Vă invităm la sport!”, „SUMMER SPORT”, „Sport în familie”, urmând ca în luna septembrie să se desfăşoare „Craiova SPORTFEST”, prin care încurajăm participarea tinerilor la desfăşurarea unor activităţi fizice. Nu putem să nu vorbim şi despre „tineret”, unde au fost puse în practică proiecte proprii sau în parteneriat  cu Centrele din teritoriu, cum ar fi la Giurgiţa – „Cariera ta, primii paşi”, „Tinerii în … Centru”, „Descoperă-te!”, „Antreprenor în rural”  şi multe altele”, a precizat  Alina Ionescu, director al DJST Dolj.

Ordine de verificare şi control

alina ionescu
Alina Ionescu

Cum sportul face parte integrantă din procesul educaţional, iar anul şcolar se apropie – deschiderea fiind pe 11 septembrie, prefectul judeţului Dolj,  Dan Narcis Purcărescu ,  a prezentat, în cadrul şedinţei, planul pentru 2017/2018: „Prin Ordinul Prefectului , nr. 305/2017, au fost constituite echipe mixte de control pentru verificarea unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Dolj, formate din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj şi ai Instituţiei Prefectului. Ccontrolul se desfăşoară începând de mâine (ieri – n.r.), acoperind toate unităţile din judeţ (195 cu personalitate juridică de stat şi 20 de unităţi private). Echipele de control vor verifica, împreună cu primarii sau delegaţii acestora, mai multe aspecte: stadiul pregătirii localurilor pentru deschiderea noului an şcolar, privind finalizarea lucrărilor de reparare/renovare, modernizare; igienizarea spaţiilor de învăţământ; modul în care sunt pregătite spaţiile de distribuire a produselor din programul „Lapte – Corn” şi, acolo unde este cazul, se servire a mesei; stadiul aprovizionării cu combustibil solid pentru  sezonul rece. Totodată, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj – Control în Sănătate Publică vor verifica, din puncz de vedere sanitar unităţile de învăţământ şi vor înainta Prefectului  judeţului Dolj un raport cu cele constatate ”.