Gabriela Baltag, CSM: Inspecţia Judiciară, supusă unei execuţii, după controlul “fără tact şi respect” la DNA

0
292

baltag.58mgskxo62Judecătoarea Gabriela Baltag, membru în CSM, arată, într-un comunicat de presă, că Inspecţia Judiciară va fi supusă unei “execuţii”, după controlul “fără tact şi respect” care a fost făcut la DNA, existând reclamaţii atât din partea conducerii Parchetului, cât şi din rândul inspectorilor judiciari.

          În cadrul scrisorii, Gabriela Baltag, membru în Consiliul Superior al Magistraturii, face referire la faptul că se doreşte schimbarea conducerii Inspecţiei Judiciare cu „persoane noi, pregătite deja emoţional”, fapt ce va duce la „înnăbuşirea oricăror revolte, critici venite din interior”. Magistratul susţine că aceste demiteri ar putea fi făcute după ce IJ a făcut un control la DNA, în cazul managementului unităţii de parchet. „Am citit cu uimire avalanşa de materiale care mi-au ajuns pe mail zilele acestea. Ca într-o competiţie, s-au întrecut pe rând, cu numeroase reclamaţii, formulate la adresa activităţii Inspecţiei Judiciare care se pare că şi-a realizat obiectivele ‘fără tact şi respect’ atunci când a verificat structura de parchet, supusă unui control obişnuit pentru instanţe, reclamaţii venite nu doar de la vârful DNA, ci şi din partea unor inspectori judiciari, îngrijoraţi de limitele controlului”, arată Baltag, în comunicatul de presă.

         Conform sursei citate, aparent, sunt persoane din interiorul Inspecţiei dornice să „demaşte prigoana” la care a fost supusă DNA. Ea spune că, probabil, Direcţia Naţională Anticorupţie nu a fost niciodată controlată atât de amplu până acum.