Sisteme de securitate sofisticate şi exerciţii antitero în şcolile din Franţa

0
88

franceNoul an şcolar în Franţa vine cu un adevărat arsenal de măsuri pentru securitatea elevilor.

Ministrul Educaţiei, Najat Vallaud-Belkacem: “Astăzi ameninţările sunt la un nivel ridicat, pericolul este foarte real. De aceea, pentru ţara noastră, pentru toate insituţiile noastre, avem datoria să fim pregătiţi cu tot ce este necesar.”

Directorii şcolilor trebuie să organizeze sesiuni de informare cu părinţii. În cursul anului şcolar, elevii vor participa obligatoriu la 3 exerciţii antitero.

În instituţiile de învăţământ se vor instala alarme anti-efracţie, elevii nu vor mai avea voie să se adune în grupuri mari, iar cursuri de prim ajutor şi reacţie la situaţii de urgenţă vor fi predate începând cu clasa a III-a.

50 de milioane de euro au fost deblocaţi pentru consiliile locale din Franţa, bani pentru achiziţia de echipamente de securitate.

Alte instituţii de învăţământ au comandat geamuri fumurii şi chiar au schimbat clanţele.

Potrivit directorului unei şcoli din Vincennes, dacă cineva intră în şcoală, indiferent cu ce intenţie, nu poate pătrunde şi în sălile de clasă.

Toate aceste măsuri intră în vigoare încă de pe 1 septembrie, prima zi de şcoală, când în toată Franţa sunt aşteptaţi să înceapă cursurile aproximativ 12 milioane de elevi.