Mihai Fifor, noul lider al grupului senatorilor PSD

0
137

Mihai Fifor a fost ales, ieri, lider al grupului senatorilor PSD, după retragerea din această funcţie a lui Ilie Sârbu, el obţinând majoritatea voturilor colegilor săi şi câştigând în faţa lui Şerban Nicolae, au declarat pentru Mediafax surse social-democrate.

După retragerea lui Ilie Sârbu de la şefia grupului PSD, senatorii social-democraţi au votat noul lider de grup, candidaţi fiind Mihai Fifor şi Şerban Nicolae. Mihai Fifor a obţinut 42 de voturi, iar Şerban Nicolae 12, potrivit suselor citate. Anunţul privind noul lider de grup a fost primit cu aplauze de senatori. La şedinţa senatorilor PSD au participat şi preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea, precum şi premierul Victor Ponta.

Victor Ponta: Ilie Sârbu nu a vrut să mai fie lider de grup din decembrie, eu l-am rugat să mai rămână o sesiune

Premierul Victor Ponta a comentat, ieri, retragerea lui Ilie Sârbu din funcţia de lider al grupului senatorilor PSD, spunând că acesta ar fi dorit chiar de la finalul sesiunii trecute să renunţe la poziţie, însă a rămas lider la rugămintea sa. “Din decembrie nu a vrut să mai fie lider de grup. L-am rugat să mai stea o sesiune şi acum i-am mulţumit şi chiar a fost un lider de grup foarte bun. Dar, în acelaşi timp, pot fi şi alţi lideri foarte buni şi voi lucra foarte bine, ca prim-ministru, cu grupul de la Senat, cum am lucrat şi până acum”, a declaratPonta, la plecarea de la şedinţa senatorilor PSD.  Premierul nu a aşteptat să fie dat şi votul pentru noul lider de grup, spunând că va afla rezultatul din presă. Înainte de a pleca, Victor Ponta a mai spus, legat de prezenţa sa la această şedinţă a senatorilor PSD, că în Senat “balanţa e un pic mai strânsă” în privinţa voturilor şi trebuie ca social-democraţii să-şi asigure mobilizarea, pentru a susţine Guvernul. “Vor păstra această majoritate funcţională şi foarte bună fără niciun fel de probleme şi în următoarea sesiune”, a adăugat premierul.