La sfârşitul verii aflarăm că ne-am scăldat în ape limpezi!

0
846

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj a efectuat, de-a lungul verii, 14 verificări şi 25 de reverificări la ştrandurile şi zonele de agrement din judeţ. La primul control, medicii au identificat la una dintre piscine şi un ştrand neconformităţi fizico-chimice şi bacteriologice, aplicându-se două suspendări temporare de activitate. La verificările ulterioare, nu s-au mai constatat deficienţe. Rezultatele au venit ca urmare a solicitării Prefecturii Dolj şi au fost făcute publice ieri de DSP Dolj, în şedinţa de Colegiu prefectural.

Piscinele “Valencia”, “Noa”, “Vilaggio Italiano”, “Roma” “La Izvoare”; “La carul din stele”, “Sânziana”, “Four Sezons”, “Krypton Sky Club”, “Helin” şi ştrandurile “Star Nem”, “Laguna Albastră”, “Işalniţa” şi “Hanul Doctorului”, localizate în Craiova şi în judeţ, au fost ţinute sub observaţia DSP în perioada de vară. Mai exact, specialiştii de aici au verificat condiţiile igienico-sanitare şi calitatea apei de îmbăiere şi au prelevat 36 de probe de apă pentru examenul de laborator fizico-chimic şi bacteriologic.

«Două  probe recoltate în cursul lunii iulie a.c., de la piscina „Roma” şi ştrandul „Star Nem”, au fost neconforme din punct de vedere fizico-chimic şi bacteriologic, în consecinţă s-a decis suspendarea temporară a activităţii, aceasta fiind reluată după repetarea recoltării probelor de apă, care ulterior au corespuns prevederilor Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 536/1997 privind calitatea apei de îmbăiere. Neconformităţile nu au pus în pericol sănătatea publică”, a precizat Bebe Martin, directorul DSP Dolj.