Întors la pupitru, edilul-şef Antonie Solomon a declarat că toţi angajaţii instituţiei sunt monitorizaţi cu mare atenţie dacă îşi îndeplinesc sau nu sarcinile de serviciu. Solomon spune că acţionează aşa pentru a nu fi nevoit să renunţe la unii dintre directorii pe care i-a găsit la întoarcerea sa.
Primarul Craiovei, Antonie Solomon, susţine că, de principiu, garnitura de directori şi şefi de servicii nu trebuie să fie schimbată odată cu venirea în funcţia unui nou manager, iar în cazul Primăriei Craiova, chiar cu reîntoarcerea sa. Întrebat dacă va face modificări în organigrama instituţiei sau va renunţa la unii dintre actualii directori, Solomon a spus, săptămâna trecută, în prima sa conferinţă de presă, că nu face acest gest cu nici o persoană: «Când am preluat Primăria Craiova, erau toţi oamenii lui Vasile Bulucea. Eu nu i-am dat afară, aşa cum se obişnuieşte. I-am lăsat în continuare în instituţie şi le-am spus că cine a fost om pe timpul acela poate să fie şi acum. Deci i-am lăsat să muncească, i-am evaluat şi lucrurile au mers bine. Aşa şi acum, cei care au fost puşi în lipsa mea în funcţii de directori şi şefi de servicii vor fi lăsaţi să muncească», a răspuns Solomon.
Şefii din Primărie intră în sesiunea de toamnă
Solomon spune că unii dintre directorii şi şefii din Primărie se vor exclude singuri, în cele din urmă. Potrivit acestuia, cei care nu vor şti să facă echipă vor fi înlocuiţi la evaluările viitoare. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a dat şi un termen în acest sens: «După câteva luni facem o evaluare la servicii, la direcţii şi o să iau măsuri dacă treaba nu merge bine. Deci, ce să vă spun, sunt monitorizaţi», a recunoscut primarul Craiovei. În schimb, edilul nu s-a lăsat convins să nominalizeze vreo persoană angajată în instituţia pe care o conduce. Surse din administraţie susţin însă că ar fi vizaţi cel puţin doi directori, între care şi Sabina Dumitru, promovată între timp în funcţia de director al Direcţiei de investiţii şi servicii publice, una dintre direcţiile-mamut rezultate în urma reorganizării organigramei, operaţie făcută în primăvara acestui an.
Solomon: „Niciodată nu am acţionat politic”
În acelaşi timp, Solomon spune că nu a acţionat şi nu va acţiona niciodată politic împotriva funcţionarilor din Primăria Craiova. «Eu niciodată nu am acţionat politic. Chiar şi preşedintele ţării spunea ca oamenii să fie lăsaţi în pace să-şi facă treaba, să nu mai fie politizate instituţiile statului. Eu asta am făcut când am venit primar PDL – şi erau destul de mulţi directori din PSD –, am spus ca fiecare funcţionar să-şi facă treaba şi nu va păţi nimic». Solomon susţine că nimeni nu i-a cerut să dea afară anumiţi directori, „şi mă refer la conducerea locală”. În plus, edilul-şef al Craiovei a depus mărturie că el însuşi nu şi-a angajat nici o cunoştinţă în Primărie. «Nu am venit cu nimeni, nici cu finul, nici cu naşul, nici cu vărul, nici cu nepotul. Am foarte mulţi cunoscuţi în instituţie, dar i-am găsit aici şi le-am spus că, dacă nu sunt în regulă, în dau afară, mă fac de râs». În această situaţie s-a aflat un fost director al Companiei de Apă Craiova, pe care primarul spune că l-a concediat pentru că „se plimba pe străzi cu mapa la braţ”.
Unii dezamăgiţi, alţii mătrăşiţi
Pe de altă parte, edilul-şef susţine că există şi o categorie a oropsiţilor. După plecarea sa, o parte dintre funcţionarii publici, laolaltă cu directori şi şefi de servicii, au fost dezamăgiţi „pentru că erau unele persoane care chiar au muncit, care au făcut echipă şi au tras la greu pentru această instituţie”. Alţii au fost nevoiţi să părăsească instituţia, regăsindu-se printre cei care au trebuit să rupă rândurile când s-a decretat reducerea de personal. „Un timp a fost puţină degringoladă în instituţie cu reducerea numărului de personal. Au fost discuţii, supărări mari, s-a cam distrus o stare de spirit. Dar o refacem. Le-am spus că persoana care nu ştie să zâmbească nu are ce căuta în Primărie. Laşi grijile la poarta instituţiei, ale bărbatului, ale soacrei, ale copilului şi încerci să-ţi faci datoria către contribuabilii craioveni”, a punctat Solomon şi s-a înscris astfel în regulile aceluiaşi „ordin al fericirii” pe care l-a dispus şi în privinţa craiovenilor.