Reghe: „Vrem să clădim o echipă competitivă la Craiova”

0
857

Universitatea Craiova întâlneşte FC Botoşani, duminică, de la ora 19,15, pe „Ion Oblemenco”, în etapa a 3-a a Ligii I, iar antrenorul oltenilor, Laurenţiu Reghecampf, spune că principala problemă este recuperarea din punct de vedere psihic a jucătorilor, după eşecurile recente: eliminarea ruşinoasă din cupele europene şi eşecul dur în faţa FCSB, scor 1-4. „Reghe” le-a spus jucătorilor săi că reacţia fanilor olteni, care i-au aşteptat după meciul cu Laci pe jucători pentru a le reproşa eliminarea, este una firească, deoarece „sunt oameni care trăiesc pentru această echipă, iar astfel de lucruri se întâmplă la echipele mari când sunt eşecuri”.

„Sperăm să alcătuim un 11 bun şi să câştigăm meciul cu Botoşani, sper ca jucătorii să intre cu încredere, să treacă peste acest moment. Cred că i-am recuperat pe jucători din punct de vedere psihic, există această stare de oboseală, normală, majoritatea jucătorilor sunt afectaţi, dar le-am spus să fie liniştiţi, fiindcă este normal, este o echipă mare, cu mulţi fani şi aşa se întâmplă la echipele mari când sunt eşecuri. Jucătorii trebuie să iasă la luptă şi să dovedească faptul că a fost un accident. Vrem să clădim o echipă bună, care la anul să facă faţă în cupele europene, lucrăm la asta, dar timpul este scurt. Nu mă surprinde reacţia fanilor, sunt oameni care trăiesc pentru această echipă, care suferă şi înţeleg reacţia lor, este una normală. Le-am spus jucătorilor să rămână în minte cu momentele frumoase trăite alături de fani. Vom încerca să le readucem bucurie fanilor şi să reclădim o echipă competitivă. Fanii nu sunt agresivi, ei vor numai să vorbească cu jucătorii, să-şi exprime frustrarea, trebuie să-i înţelegem. Suntem într-o mini-criză, dar este abia la început sezonul, dar jucătorii vor prinde încredere. O să vedeţi că lucrurile o să meargă spre bine. Dacă reuşim să marcăm va fi mai bine, avem nevoie de un succes. Orice om care vine la stadion are dreptul să-şi exprime sentimentele, nu putem să-i controlăm. Cu siguranţă vor avea în minte ultimele meciuri, e normal să fie mai duri cu noi, dar prin joc sper să-i mai îndulcim puţin şi să fie mai aproape de echipă. Îmi place fotbalul ofensiv, agresiv, le spun jucătorilor că e normal să greşească, fiindcă nu greşeşti numai când joci la alibi” a declarat Laurenţiu Reghecampf.

Reghe solicită indulgenţă faţă de Koljic

Antrenorul Universităţii spune că lumea ar trebui să aibă mai multă răbdare cu atacantul Elvir Koljic, care încă nu a marcat după revenirea pe teren în urma gravei accidentări suferite.

„Koljic vine după o accidentare gravă, de lungă durată, are nevoie de o perioadă de adaptare, de la meci la meci va fi mai bun, trebuie să-i dăm încredere. Ghinionul a fost să se accidenteze Ivan. Markovic este şi el un tânăr talentat. Ca să ai doi atacanţi de mare valoare trebuie să poţi să-i şi plăteşti. Nu marchezi mai mult dacă ai mulţi atacanţi, echipa trebuie să marcheze, să aibă acest stil, de a marca, fiindcă poţi marca din faze fixe, cu fundaşii centrali, poţi marca pe contraatac, cu fundaşii laterali, poţi orice” a spus Reghecampf.

Reghe l-ar aduce şi pe Vlad

Laurenţiu Reghecampf a declarat că nu ar fi nicio problemă să revină portarul Andrei Vlad la Universitatea Craiova, chiar dacă în Bănie mai sunt doi portari de valoare, David Lazar şi Mirko Pigliacelli.

„Nu vă pot da un număr de jucători care trebuie să vină, orice antrenor vrea cei mai buni jucători. Clubul se bazează şi pe creşterea de jucători, cu talent, cu perspective. L-am adus pe Ionuţ Vînă, probabil vor mai veni şi alţii, în funcţie de nevoile pe care le avem. Noi vorbim în fiecare zi să îmbunătăţim lotul, să ridicăm nivelul prin antrenamente. Încercăm să facem o echipă puternică. Pe anumite posturi trebuie să avem dubluri, lucrăm, discutăm ce putem aduce. Nu există o listă, vedem ce buget avem. Poţi aduce 20 de jucători să schimbi tot lotul, dar nu e cazul, sunt jucători buni şi vom mai aduce alţii. Vom vedea şi cu Vlad ce va fi, este un jucător de naţională, este  interesant pentru orice echipă, dar suntem acoperiţi acolo. A făcut şi greşeli, dar se întâmplă, este viaţa portarilor asta. Lazar a apărat bine, dă siguranţă echipei, este unul dintre portarii echipei naţionale. Era normal să mă gândesc la el ca titular, după meciul de la FCSB. N-a fost vina lui Mirko că a luat 4 goluri, este vina tuturor, nu o să dau niciodată vina pe jucători, el este plătit să-şi facă treaba, niciun jucător nu are în contract să fie titular, el nu trebuie să fie supărat. Când aduci un portar nu-l aduci în fiecare perioadă. Dacă va veni Vlad, nu văd o problemă să avem 3 portari de mare valoare, pe mine m-ar bucura asta, pe fiecare post” a declarat Laurenţiu Reghecampf.