Ionuţ Vînă a semnat pe 4 ani cu Universitatea Craiova

0
803

Prima achiziţie a Universităţii Craiova după instalarea lui Laurenţiu Reghecampf pe banca tehnică este cea a mijlocaşului de 26 de ani de la FCSB,  Ionuţ Vînă. Acesta a fost prezent pe arena „Ion Oblemenco” la partida din turul 2 preliminar al Conference League, cu KF Laci, iar astăzi a semnat un contract pe 4 ani cu gruparea din Bănie. El va încasa un salariu de 10.000 de euro pe an.

„Mijlocașul Ionuț Vînă a semnat cu Universitatea Craiova un contract valabil pe o perioadă de 4 ani. Mult succes în tricoul alb-albastru!” a fost anunţul clubului din Bănie.

În schimbul lui Ionuţ Vână, Universitatea Craiova i-a cedat la FCSB pe atacanţii Ivan Mamut şi Andrei Burlacu, iar Universitatea Craiova va primi de la FCSB şi suma de 100.000 de euro. Pentru Ionuţ Vînă, FCSB a plătit 800.000 de euro celor de la Viitorul, acum doi ani. Evaluat acum la 500.000 de euro, mijlocaşul gălăţean format la Academia Hagi a acumulat 64 de prezenţe pentru FCSB, marcând două goluri şi oferind patru pase decisive. Pe parcursul carierei, mijlocașul în vârstă de 26 de ani a mai jucat pentru Dunărea Călărași, Viitorul și Roma Primavera.

Ionuţ Vînă a fost aproape de a ajunge la Universitatea Craiova acum trei ani, şefii clubului din Bănie oscilând între transferul său sau al lui Alexandru Cicâldău. În cele din urmă, a fost preferat „Cic”, atât pentru că era mai tânăr cu doi ani, dar şi pentru că se plia mai mult pe ce doreau la acel moment oltenii.

Ionuţ Vînă poate debuta la Universitatea Craiova în meciul cu FC Botoşani, din etapa a 3-a a Ligii I, programat duminică, de la ora 19.15, pe „Ion Oblemenco”.