Alex Băluţă s-a transferat la Academia Puşkaş

0
738

Fostul căpitan al Universității Craiova, Alexandru Băluță, a fost transferat de de la Slavia Praga de formația Akademia Puskas, ocupanta locului 3 din ultimul sezon al primei ligi din Ungaria, care va evolua în preliminariile Europa League.

Conform site-ului oficial al Akademiei Puskas, Băluță a semnat un contract valabil pe trei ani. În sezonul trecut, olteanul a evoluat pentru Slovan Liberec, unde a fost împrumutat de Slavia Praga.

Jucătorul de 26 de ani nu fusese reţinut în lotul echipei mari pentru stagiul de pregătire din Austria de Trpisovsky, antrenorul Slaviei Praga,

„Tânărul în vârstă de 26 de ani, care poate fi folosit atât ca atacant, cât și ca mijlocaș, a crescut la Academia Gica Popescu și apoi a evoluat la Chindia Târgoviște, FC Viitorul și Universitatea Craiova. Cu această din urmă echipă, a câștigat Cupa României în 2018, a marcat de 19 ori în 117 meciuri în Liga 1 și a acordat 12 pase decisive. Băluţă a semnat pentru Slavia Praga acum doi ani, iar în sezonul 2018-2019 a câştigat titlul în Cehia, apoi în sezonul precedent a fost împrumutat la Slovan Liberec. În ultimii doi ani, el a jucat în 45 de meciuri în Cehia, marcând 7 goluri și oferind 7 pase de gol. Noua noastră achiziţie s-a aflat în lotul național al României U17 și U21, iar apoi în iunie 2017, a debutat în naţionala mare, împotriva Chile, marcând golul decisiv al vecinilor noştri din est” precizează site-ul oficial al grupării maghiare.