Oltenii sunt invitaţi în Germania….la muncă

0
364

munca1Luna viitoare, la Braşov,  se va organiza o selecţie a forţei de muncă în vederea ocupării a 16 posturi vacante, pentru cei care doresc să desfăşoare o activitate sezonieră sau permanentă în Germania, job-urile fiind oferite de Hotel Marriott Frankfurt şi alţi angajatori germani, reprezentaţi de Agenţia Federală de Muncă – Serviciile de Plasare Internaţională Saxonia.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj dispune, prin intermediul Reţelei EURES, de 16 posturi pentru lucrătorii calificaţi (ospătar – 8 posturi, recepţioner – 2 posturi, bucătar/commis de cuisine – 4 posturi, coordonator evenimente – 1 post şi lăcătuş – 1 post), care doresc să desfăşoare o activitate sezonieră sau permanentă în Germania, oferite de Hotel Marriott Frankfurt şi alţi angajatori germani, reprezentaţi de Agenţia Federală de Muncă – Serviciile de Plasare Internaţională Saxonia, pentru ocuparea cărora se va organiza selecţie la Braşov ȋn luna septembrie 2017.

Se cere o limbă străină…scris, vorbit

            muncaÎntr-un comunicat de presă, remis redacţiei, AJOFM Dolj precizează că pentru ocuparea posturilor vacante, trebuie ȋndeplinite o serie de condiţii. De exemplu, pentru posturile de ospătar: calificare profesională şi experienţă în domeniu, precum şi cunoştinţe bune/foarte bune de limbă germană şi engleză (nivel B1/B2). Iar pentru posturile de recepţioner: calificare profesională şi/sau experienţă in domeniu, abilităţi de utilizare a programului de rezervare Opera şi cunoştinţe foarte bune de limbă germană şi engleză (nivel C1/C2). “Pentru posturile de bucătar/commis de cuisine se cere calificare profesională şi experienţă ȋn domeniu, precum şi cunoştinţe foarte bune de limbă germană (nivel B2) sau de limbă engleză (nivel C1/C2). Iar pentru postul de coordonator evenimente se solicită studii universitare ȋn domeniul turismului şi experienţa ȋn organizarea de evenimente, abilităţi de contabilitate şi de utilizare a programului Opera Sales & Catering, precum şi cunoştinţe foarte bune de limbă germană şi engleză (scris, vorbit – nivel B2/C1). Fiind vorba şi de un post de lăcătuş, angajatorii germani cer calificare profesională şi experienţă ȋn domeniu, autorizaţie de sudură şi cunoştinţe bune/foarte bune de limbă germană şi engleză (nivel B1/B2)”, se mai precizează în comunicatul AJOFM Dolj.

Cazare contra cost

            munca2Contractele de muncă pot fi pe durată determinată, de 12 luni, cu posibilitate de prelungire, sau pot fi permanente. Salariul oferit este de 1800 – 2250 euro brut/lună, pentru posturile de ospătar, 1850 – 2095 euro brut/lună, pentru posturile de bucătar/commis de cuisine, 2095 euro brut/lună, pentru posturile de recepţioner, 2000 – 2500 euro brut/lună, pentru postul de coordonator evenimente şi 2513 euro brut/lună pentru postul de lăcătuş. O lună de zile mai au şomerii din Oltenia şi nu numai pentru aş depune la AJOFM Dolj dosarul, iar ei trebuie să ştie din start că angajatorul german îi poate asigura cazare dar contra cost. „Angajatorii pot asigura cazarea gratuit/contra cost sau oferă sprijin în vederea găsirii unei locuinţe. Persoanele cu domiciliul în judeţul Dolj, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, strada Eugeniu Carada nr. 13A, telefon 0251 306 100, pentru a primi formularele de aplicare şi pentru a fi ȋnregistrate ȋn baza de date pentru muncă ȋn străinătate”, mai este subliniat în comunicatul respectiv.