Fun in Summer : Copiii sunt antrenaţi în discuţii educative

0
162

Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”, prin American Corner/Mediatecă, a organizat, la sfârşitul acestei săptămâni, acţiunea de vizionare a filmului documentar „Corpul Uman”, copiii fiind antrenaţi în discuţii educative despre ce trebuie să facă fiecare pentru a avea un corp frumos şi sănătos.

alimentatieDifuzarea documentarului despre evoluţia corpului uman s-a constituit într-un prilej de dezbatere pe care bibliotecarii l-au folosit pentru antrenarea copiilor într-un joc de roluri şi discuţii pe marginea unor subiecte precum alimentaţia sănătoasă şi igiena personală. În aceeaşi ordine de idei, bibliotecarele Carmen Tică şi Mădălina Băileşteanu le-au oferit copiilor informaţii preţioase cu privire la rolul alimentaţiei sănătoase şi, de asemenea, s-a discutat despre importanţa păstrării unei bune igiene personale. “Biblioteca Aman şi-a făcut un adevărat scop din dezvoltarea unor programe şi acţiuni în cadrul cărora să fie discutate tematici precum obiceiurile de viaţă sănătoasă şi menţinerea unei igiene personale impecabile. Anul trecut, în cadul unui atelier, care s-a întins pe durata vacanţei de vară, un grup voluntari ai bibliotecii a desfăşurat activităţi pe marginea subiectelor vizate de către colegele mele în cadrul programului Fun in Summer. Dacă admitem faptul că mintea sănătoasă are nevoie de un corp sănătos, orice iniţiativă în această direcţie este cât se poate de utilă”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului “Fun in Summer”, un program de îndrumare şi informare a copiilor din centrele sociale din Craiova, care se va desfăşura pe parcursul vacanţei de vară a anului 2017, şi a avut ca scop conştientizarea copiilor cu privire la importanţa igienei personale şi a alimentaţiei sănătoase.