Franţa: Autorii atacului de la biserică se cunoscuseră cu numai câteva zile în urmă printr-o mesagerie criptată

0
317

preotCei doi jihadişti care au ucis marţi un preot într-o biserică din nordul Franţei s-au cunoscut cu numai câteva zile înaintea atacului prin intermediul unei mesagerii criptate, scrie duminică publicaţia Le Parisien.

Conform ultimelor informaţii obţinute în urma investigaţiei, cei doi jihadişti, Abdel Malik Petitjean şi Adel Kermiche, ambii în vârstă de 19 ani şi aflaţi în atenţia serviciilor de informaţii franceze, au avut primul contact pe data de 22 iulie, când au discutat cu ajutorul mesageriei Telegram.

Prin intermediul aceleiaşi mesagerii criptate, Abdel Malik Petitjean a difuzat şi o înregistrare video în care el jură credinţă grupării jihadiste Statul Islamic şi ameninţă că va comite un atentat în Franţa. Autorităţile franceze au fost informate de înregistrare de către un serviciu secret dintr-o ţară neprecizată şi au găsit-o apoi, pe 24 iulie, şi pe telefonul mobil al unui anume Omar C., tot în vârstă de 19 ani şi cu domiciliul la Paris, acesta fiind în prezent arestat.

Însă aceleaşi autorităţi nu au reuşit să determine la timp identitatea celui care a lansat mesajul, întrucât din dosarul lui Abdel Malik Petitjean lipsea poza, pentru că se considera că el este în Siria.