MFP a aprobat împrumutul solicitat de Consiliul Judeţean Dolj

0
110

Ion Prioteasa, şeful administraţiei doljene, a declarat, ieri, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Dolj, că Ministerul Finanţelor Publice a aprobat împrumutul solicitat de CJ, în limita a 47,5 milioane de lei, suma fiind necesară pentru a acoperi contribuția la finanțarea unui număr de șase proiecte derulate cu fonduri europene.

„Am primit un document de la Ministerul Finanțelor Publice, în care ni se precizează că a fost aprobat împrumutul pe care Consiliul Judeţean Dolj l-a solicitat, prin Trezoreria României, pentru a susţine cofinanţarea unor proiecte cu fonduri europene. Chiar astăzi (n.r. ieri) ne-a sosit o convenție de împrumut, un act pe care, din informațiile pe care le avem acum, l-au obținut doar trei judeţe din ţară. Noi ne-am făcut treaba foarte bine și iată că Guvernul a ţinut cont de acest lucru, acordându-ne creditul solicitat. Marele nostru câștig este că nu ne-am mai dus pe piaţa bancară pentru a contracta acest împrumut, pe care l-am obţinut, astfel, cu o dobândă mică”, a afirmat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Implementarea unui sistem integrat de e-administrare la nivelul judeţului

Consiliul Judeţean Dolj a aprobat, în şedinţa din 25 iunie 2015, contractarea unui împrumut de la Ministerul Finanţelor Publice, în limita sumei de 47.523.965 de lei, pentru a asigura cofinanţarea şi cheltuielile neeligibile aferente unui număr de şase proiecte derulate cu fonduri europene, a căror valoare totală se ridică la aproape 70 de milioane de euro: Sistemul de management integrat al deşeurilor în judeţul Dolj, Centrul internațional „Constantin Brâncuşi“ – Centru turistic interactiv, Centrul turistic pentru agrement şi sport Craiova, Sistem informatic integrat privind gospodăriile şi exploatațiile agricole din judeţul Dolj, Implementarea unui sistem integrat de e-administrare la nivelul CJ Dolj şi al unor unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din judeţul Dolj, respectiv Sistem informatic geografic de management agricol la CJ şi UAT-uri.