Cosmin Drăgan, condamnat pentru că a bătut un bătrân care traversa strada prea încet, va fi eliberat condiţionat

0
277

Cosmin Gigi Drăgan, craioveanul care în 2010, înainte de Paşte, i-a provocat moartea lui Pavel Rentea, după ce l-a bătut pentru că traversa strada prea încet, a obţinut, ieri, la Judecătoria Ploieşti, eliberarea condiţionată. Instanţa i-a admis cererea, însă hotărârea nu este definitivă, astfel că Drăgan, care a executat 5 ani şi 3 luni din pedeapsa de 7 ani închisoare primită pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, nu a părăsit încă penitenciarul.

Reamintim că fapta în urma căreia Cosmin Gigi Drăgan a ajuns în puşcărie s-a petrecut pe 2 aprilie 2010, chiar în Vinerea Mare. Pavel Rentea plecase la plimbare împreună cu nepoţica lui, pe bulevardul „Decebal” din Craiova. La un moment dat, Pavel Rentea s-a angajat în traversarea trecerii de pietoni şi, pentru că se mişca prea încet, Cosmin Gigi Drăgan, care circula la volanul unui BMW înmatriculat în Anglia, s-a enervat. Drăgan s-a dat jos din maşină şi l-a lovit cu pumnii pe Rentea, după care s-a întors în autoturism. Rentea a mers mai departe, către giratoriul de la Peco “Consul“, însă Drăgan a venit în fugă după el şi l-a mai pocnit de câteva ori. În urma loviturilor primite, Pavel Rentea a decedat câteva ore mai târziu la Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, în urma unui infarct. Tot incidentul a fost surprins de o cameră de supraveghere montată în intersecţia străzii “Amaradia” cu bulevardul “Decebal”, filmarea ajungând ulterior şi pe masa procurorilor.

Pe 6 aprilie 2010, Drăgan a fost arestat preventiv pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. În noiembrie 2010 Tribunalul Dolj l-a condamnat la 8 ani de detenţie. Inculpatul a declarat apel, iar pe 7 septembrie 2011 Curtea de Apel Craiova a admis apelul şi i-a mai redus pedeapsa cu un an, hotărârea rămânând definitivă pe 8 decembrie 2011, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Întrucât a executat deja 5 ani şi 3 luni din pedeapsă (de la 6 aprilie 2010 la zi), ceea ce înseamnă mai mult de două treimi din pedeapsă, conform prevederilor legale în vigoare, Cosmin Gigi Drăgan a cerut Judecătoriei Ploieşti să fie eliberat condiţionat, întrucât a fost mutat în Penitenciarul Ploieşti. Ieri instanţa i-a admis cererea, însă va fi pus în libertate abia după ce hotărârea va rămâne definitivă: „admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Drăgan Gigi Cosmin, în prezent aflat în Penitenciarul Ploieşti, în executarea pedepsei de 7 ani închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 466/2010 pronunţată de Tribunalul Dolj. Dispune punerea în libertate condiţionată a condamnatului, căruia i se atrage atenţia asupra disp. art.61 Cod penal din 1969, privind efectele liberării condiţionate, pentru restul de pedeapsă rămasa neexecutata. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 30.07.2015”, se arată în hotărârea Judecătoriei Ploieşti.