Doi candidaţi, eliminaţi pentru fraudă din examenul de titularizare

0
329

Examenul de titularizare s-a desfăşurat ieri în patru centre din Craiova – Colegiul Tehnic Energetic, Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu”, Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate şi Şcoala Gimnazială „Sfântul Gheorghe”. Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, din cei 1.507 candidaţi înscrişi, la examen au participat 1.143, din care 118 s-au retras fie din motive personale sau medicale. De asemenea, doi candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă la Limba şi literatura engleză, respectiv la Limba şi literatura română. Totodată, 163 de candidaţi nu s-au prezentat la examen.

Posturile titularizabile scoase la concurs în judeţul Dolj sunt la următoarele discipline: Chimie – un post titularizabil pentru care candidează 39 de candidaţi, un post la discipline tehnice – 62 de candidaţi, două posturi la pregătire/instruire practică – 11 candidaţi, două posturi titularizabile la Limba şi literatura română pe care candidează 187 de tineri. Şi la educatoare concurenţa este acerbă: pe singurul post titularizabil sunt 152 de candidaţi, la Limba engleză – două posturi titularizabile şi 113 candidaţi.

Pe singura catedră titularizabilă de la învăţământul special sunt 21 de candidaţi, iar 77 s-au înscris pentru cele două posturi titularizabile la disciplina Istorie. La geografie există două posturi titularizabile şi 83 de candidaţi, la arte 18 catedre titularizabile şi 35 de candidaţi, iar la Educaţie fizică şi sport, pe cele trei catedre titularizabile candidează 164 de tineri.

Concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar presupune susţinerea unei probe practice sau inspecţii speciale la clasă şi a unei probe scrise din didactica specialităţii.

Rezultatele se vor afişa pe 5 august

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 august. Contestaţiile se depun la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, în zilele de 5 şi 6 august. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la cea practică / inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică / inspecţia specială în profilul postului.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se va realiza în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în zilele de 9 şi 12 august a.c., iar repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă determinată, în data de 14 august a.c.